Το μέλλον στα χέρια των νέων

Η συμμετοχή τόσων πολλών νέων στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών…

Το μέλλον στα χέρια των νέων | tovima.gr
Η συμμετοχή τόσων πολλών νέων στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών που διεκδικούν ψήφο στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές αποτελεί αναμφίβολα στοιχείο αναβάθμισης και δικαίωσης των δημοκρατικών θεσμών.

Αποκτά μάλιστα ιδιαίτερη αξία και σημασία στη σημερινή συγκυρία, όπου σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και σχετικής απαξίωσης των πολιτικών αξιωματούχων και λειτουργών, οι νέοι καλούνται με την ψήφο τους να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση του μέλλοντος των τοπικών κοινωνιών, των πόλεων και των περιφερειών στις οποίες ζουν και δραστηριοποιούνται.

Διότι μέσα από αυτή τη διαδικασία θα προκύψει εν πολλοίς το αύριο της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τον Πειραιά, που προσπαθεί να καθιερωθεί ως αναπτυξιακός πόλος και επιχειρηματικός κόμβος τουλάχιστον για την περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και διεκδικεί κορυφαία θέση ανάμεσα στα σημαντικότερα λιμάνια της Ευρώπης, η συμμετοχή των νέων είναι καθοριστικής σημασίας στον σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Και αυτός είναι ο λόγος που θέτω υποψηφιότητα για τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά με το συνδυασμό του νυν Δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου «Μας ενώνει ο Πειραιάς».

Δυστυχώς όμως χρειάστηκε να έρθει η κρίση για να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα της πόλης και να επιχειρηθεί να μπει μια τάξη που θα αναδείξει τη δυναμική της. Και τούτο διότι οι παρελθούσες δημαρχιακές διοικήσεις, παρότι είχαν την ευκαιρία να λειτουργήσουν σε κλίμα οικονομικής ευμάρειας, με τον Πειραιά οργανικό κομμάτι του σχεδιασμού των Ολυμπιακών Αγώνων, δανείζονταν και σπαταλούσαν ασύστολα χρήματα, χωρίς να προβαίνουν ούτε στα στοιχειώδη και αυτονόητα έργα εξωραϊσμού και ανάπτυξης της πόλης. Αφησαν τον Πειραιά και το λιμάνι γεμάτα σκουπίδια, μπάζα και εγκλωβισμένα στο κυκλοφοριακό χάος.
Ομως ο Βασίλης Μιχαλολιάκος τα κατάφερε εκεί που οι προηγούμενοι απέτυχαν! Έδωσε ξανά στην πόλη αξιοπρέπεια, ανθρώπινη εικόνα και ζωντάνια. Και συστράτευσε σε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία εργαζόμενους στο Δήμο-Δημότες και Δημοτική Αρχή. Πήρε τολμηρές αποφάσεις, μελέτησε και υλοποίησε πολλά έργα που άλλαξαν σχετικά γρήγορα και αναπάντεχα ακόμα και για τους πιο πιστούς οπαδούς και φίλους του, την εικόνα και τη φυσιογνωμία της αγαπημένης μας πόλης.
Ως νέος επιστήμονας, δικηγόρος, γονιός και ενεργός δημότης θα αγωνιστώ ώστε να συμπληρωθεί και να ολοκληρωθεί το έργο της συνολικής ανάπλασης και αναμόρφωσης του μεγάλου μας λιμανιού με:
– την μετατροπή της πόλης σε Μητροπολιτικό Δήμο και διεθνή προορισμό της κρουαζιέρας, των τουριστών, των επιχειρήσεων, του πολιτισμού.
– την ολοκλήρωση των σταθμών του μετρό και τη συνολική ανάπλαση πεζοδρόμων, πεζοδρομίων, πάρκων, πλατειών και προσόψεων κτιρίων.
– τη δημιουργία από κοινοτικούς πόρους και το ΤΑΧΔΙΚ Δικαστικού Μεγάρου στο κτίσμα/κουφάρι Σκυλίτση (Ράλλειος) που ως δίδυμο κτίριο στο υπέροχο πρόσφατα ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο θα αυξήσει μεταξύ άλλων την εμπορική και τουριστική κίνηση στο κέντρο της πόλης.
– τη συνέχιση των έργων οδοποιίας, ώστε όλα τα στενά και οι κύριοι δρόμοι σε επίπεδο κέντρου και συνοικιών να ασφαλτοστρωθούν και να ενταχθούν κυκλοφοριακά στο σύστημα των καινοτόμων και πετυχημένων μονοδρομήσεων.
– τη δημιουργία υπόγειων ή υπέργειων δημοτικών θέσεων στάθμευσης σε κομβικά σημεία της πόλης.
– την καθιέρωση του Πειραιά ως διεθνούς και ευρωπαικού κέντρου διοργάνωσης συνεδρίων και επιστημονικών συμποσίων, διαγωνισμών βιοτεχνικής/βιομηχανικής και εμπορικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, προσέλκυσης και ανάδειξης καλλιτεχνών και εικαστικών.
– την ανάδειξη και αξιοποίηση όλων των αρχαιολογικών χώρων του Πειραιά και αρχιτεκτονική ανάπλαση του μοναδικής ομορφιάς και αρχιτεκτονικής αξίας αρχαίου θεάτρου εντός του αρχαιολογικού μουσείου Πειραιά, καθώς και ολόκληρης της Πειραικής ακτής με τα Κονώνεια Τείχη.
– τη συνέχιση της συνεργασίας του Δημάρχου με τους παραγωγικούς, εμπορικούς, ναυτιλιακούς, επιστημονικούς φορείς της πόλης μας καθώς και με την Περιφερειακή/Κεντρική Διοίκηση για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη βάση αναπτυξιακών σχεδιασμών και στρατηγικών και όχι υποσχέσεων
– την ενίσχυση της προνοιακής πολιτικής του Δήμου για τα ΚΑΠΗ, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα συσσίτια προς απόρους και αναξιοπαθούντες, τα κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία και δημοτικά καταστήματα εξυπηρέτησης πολιτών.
*Ο κ. Αριστομένης (Αρης) Μπαλάσκας είναι δικηγόρος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με τον συνδυασμό «Μας Ενώνει ο Πειραιάς»
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk