Απεργούν την Τρίτη αρχαιολόγοι και εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟΑ

Σε 24ωρη απεργία προχωρά την Τρίτη ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), μαζί με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενάντια στη διαθεσιμότητα και στο μέτρο της αξιολόγησης. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση (09:30) έξω από το κτήριο του ΥΠΠΟΑ στην οδό Μπουμπουλίνας και πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε 24ωρη απεργία προχωρά την Τρίτη ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), μαζί με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενάντια στη διαθεσιμότητα και στο μέτρο της αξιολόγησης.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση (09:30) έξω από το κτήριο του ΥΠΠΟΑ στην οδό Μπουμπουλίνας και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΑ, η κινητοποίηση αφορά, μεταξύ άλλων, τις «νέες αδικαιολόγητες αποχωρήσεις απαραίτητου προσωπικού από το ήδη υποστελεχωμένο ΥΠΠΟΑ» που πρόκειται να συμβούν, καθώς «η περίοδος διαθεσιμότητας των συναδέλφων μας σχεδιαστών, εργατών και λοιπών ειδικοτήτων λήγει στις 21 Μαΐου», χωρίς, όπως υποστηρίζουν, «να φαίνεται να υπάρχει κανένα σχέδιο επανόδου των συναδέλφων στην εργασία τους».

Ο Σύλλογος ζητά «την ανταπόκριση στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για μαζική συλλογή υπογραφών ενάντια στην αξιολόγηση και συμμετοχή στην απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία που έχει σχέση με την αξιολόγηση, αποχή που αφορά όλους όσοι κληθούν να λάβουν μέρος με οποιοδήποτε ρόλο (Γενικούς Διευθυντές, αξιολογούμενους και αξιολογητές), για την ακύρωση στην πράξη του Νόμου 4250/2014» για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk