• Αναζήτηση

Κ. Σκανδαλίδης: Να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ο Γ. Παπανδρέου

Σημαντικό πολιτικό λάθος χαρακτήρισε ο Κώστας Σκανδαλίδης τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή, καλώντας μάλιστα τον πρώην πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τη στάση του, «ώστε όλοι να γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί στο εξής». Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πάντως ότι δεν τίθεται θέμα διαγραφής, «κάτι τέτοιο δεν είναι πρέπον».

Σημαντικό πολιτικό λάθος χαρακτήρισε ο Κώστας Σκανδαλίδης τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή, καλώντας μάλιστα τον πρώην πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τη στάση του, «ώστε όλοι να γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί στο εξής».

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πάντως ότι δεν πρέπει να γίνεται καν συζήτηση για διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού από το κόμμα.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega σημείωσε ότι ο κ. Παπανδρέου θα έπρεπε να διατυπώσει τις αντιρρήσεις του επί του πολυνομοσχεδίου στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, η οποία συνεδρίασε για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Πόλεμος ανακοινώσεων στο ΠΑΣΟΚ

Το «όχι» του Γ. Παπανδρέου, καθώς και το «παρών» του Απ. Κακλαμάνη στο άρθρο για τις τράπεζες προκάλεσε την οργή του Ευ.Βενιζέλου, ο οποίος δήλωσε ότι κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να εμφανίζεται ως «δήθεν πιο ευαίσθητος» από τους άλλους, ειδικά όταν δεν έχει εκφράσει την αντίθεσή του με το εν λόγω άρθρο νωρίτερα. Έκανε, δε, λόγο για «υποκρισία και προσωπικά πολιτικά παιχνίδια» που κρίνονται από την παράταξη και τον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την ψηφοφορία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος, φανερά οργισμένος, επισκέφθηκε τον Γ. Παπανδρέου στο γραφείο του και μεταξύ τους σημειώθηκε έντονος διάλογος.

«Αυτό που έκανες ήταν πολιτική αλητεία» φέρεται να είπε ο Ευ.Βενιζέλος στον Γ.Παπανδρέου, χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι.

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος επέστρεψε στο γραφείο του, όπου είχε σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο και εξετάστηκε ακόμη και το ενδεχόμενο διαγραφής του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, δεδομένης και της διαγραφής του Ν. Κακλαμάνη απότην Κ.Ο. της Ν.Δ., κάτι που αφήνει την κυβερνητική πλειοψηφία με 152 βουλευτές, μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ επικράτησαν ψυχραιμότερες σκέψεις.

Έτσι, υπήρξε μια ανακοίνωση αποδοκιμασίας και όχι διαγραφής του πρώην πρωθυπουργού από την Κ.Ο.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας ο κ. Παπανδρέου απάντησε στην επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με νέα αιχμηρή δήλωση.

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk