Μιακαταπληκτική φωτογραφία από μια καταιγίδα συνοδευόμενη απόπολύ ισχυρούςκεραυνούς στην Αραβική Χερσόνησο έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Πρόκειται για μια εικόνα που ελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο στο πλαίσιο ενός νέου ερευνητικού προγράμματος που έχει ξεκινήσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το πρόγραμμα ονομάζεται «Firestation» και με εξειδικευμένα όργαναοι επιστήμονες θα μελετούν το φαινόμενο των κεραυνών.

Οπως φαίνεται οι εντυπωσιακοί όσο και καταστροφικοί πολλές φορέςκεραυνοί είναι από τα πιο κοινά φυσικά φαινόμενα αφούσύμφωνα με τα στοιχείατης NASA δημιουργούνται καθημερινά στονπλανήτηπερισσότεροι από 4 εκατομμύρια κεραυνοί και ο αριθμός τους ετησίως αγγίζει το 1,5 δισ.

Η εικόνα που εδωσε στη δημοσιότητα η NASA σε πλήρη… έκταση. Στο κέντρο της εικόνας διακρίνεται ο ισχυρός κεραυνός που φωτοβολεί μέσα στη μαύρη πυκνή νέφωση. Τα πορτοκαλί φώτα στο πάνω μέρος της εικόνας και αριστερά κάτω είναι από τα φώτα πόλεων της Σαουδικής Αραβίας ενώ κάτω δεξιά τα φώτα προέρχονται από την πρωτεύουσα του Κουβέιτ
.