Ο μεγαλύτερος σταρ των ποδοσφαιρικών γηπέδων των τελευταίων δεκαετιών Ντέιβιντ Μπέκαμ σταματάει οριστικά το ποδόσφαιρο. Το αμερικανικό δίκτυο CNN μετέδωσε πρώτο την είδηση, διακόπτοντας μάλιστα το πρόγραμμά του!

«Θέλω να ευχαριστήσω την Παρί ΣΖ που μου δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσω αλλά νιώθω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσω το ποδόσφαιρο, παίζοντας στο πιο υψηλό επίπεδο» δήλωσε ο «Μπεκς», ο οποίος πρόλαβε να βάλει στην πλούσια συλλογή του και το γαλλικό πρωτάθλημα που κατέκτησε με την Παρί την τρέχουσα σεζόν.

Ο Μπέκαμ επέστρεψε τον περασμένο χειμώνα στα ευρωπαϊκά γήπεδα για λογαριασμό των Παριζιάνων, από τους Λος Αντζελες Γκάλαξι, όπου αγωνιζόταν την τελευταία διετία…

Ο Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόζεφ Μπέκαμ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, έγινε ευρέως γνωστός στον ποδοσφαιρικό χάρτη από την εξαιρετική παρουσία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περίπου για μια δεκαετία και στη σόουμπιζ λόγω του έρωτα με την μετέπειτα σύζυγό του Βικτόρια Ανταμς, μέλος των περίφημων Σπάις Γκερλς.

Ο Μπέκαμ στην πλούσια καριέρα του κατέκτησε έξι πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα Αγγλίας, ένα Τσάμπιονς Λιγκ και ένα Διηπειρωτικό με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ένα πρωτάθλημα Ισπανίας με τη Ρεάλ Μαδρίτης, δύο αμερικανικά πρωταθλήματα με τους Γκάλαξι κι ένα γαλλικό πρωτάθλημα με την Παρί.

Επίσης, φόρεσε 115 φορές τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας σκοράροντας 17 γκολ.