Κυρ. Μητσοτάκης: «Αν είχε τολμήσει η κυβέρνηση τις απολύσεις στο Δημόσιο, το κλίμα θα ήταν καλύτερο»

Την Δευτέρα 15/10/2012 ο ευτής της Ν.Δ μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο (καθημερινά 10:00-10:55) για τα νέα μέτρα, τη στάση των βουλευτών και τη Χρυσή Αυγή

Για τα νέα μέτρα{{{ moto }}}

Αν η ελληνική κυβέρνηση είχε τολμήσει να θέσει ανοιχτά ζήτημα απολύσεων στον δημόσιο τομέα, το κλίμα θα ήταν πιο ελαφρύ και δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Ούτε θα συζητούσαμε για άλλες υπερβολικές παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας. Η τρόικα ξεκάθαρα δεν πιστεύει ότι οι λύσεις που έχουν δρομολογηθεί από το αρμόδιο υπουργείο για τη μείωση του Δημοσίου μπορούνε να υλοποιηθούν και πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση. Αυτοί που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους πρέπει με κάποιο τρόπο να απομακρύνονται, ενώ ταυτόχρονα αυτοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους πρέπει να επιβραβεύονται.

Δεν μπορεί η Βουλή να καλύπτει τις ανεπάρκειες της εκτελεστικής εξουσίας, η οποία δεν μπορεί να πείσει με αξιόπιστα σχέδια την τρόικα για τι προτείθεται να κάνει, ώστε να μειώσει τις δαπάνες. Δεν είμαι υπέρ της λογικής ότι πρέπει να κλείσουμε έναν οργανισμό και να φύγουν όλοι οι εργαζόμενοι. Είμαι, όμως, υπέρ της λογικής ότι πρέπει να υπάρχει μια πολύ αυστηρή αξιολόγηση των εργαζομένων και συστηματικά εκείνη η μειοψηφία, η οποία προκλητικά δεν αποδίδει, να μπορεί να απομακρύνεται. Αν η κυβέρνηση δεχόταν αυτή την βασική παραδοχή, θα άλλαζε ουσιαστικά η δυναμική της διαπραγμάτευσης.

Για την Χρυσή Αυγή

Δεν μπορεί να μείνει απαθές το πολιτικό σύστημα απέναντι σε ένα κόμμα, το οποίο με τις πρακτικές του υπονομεύει την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο και νομίζω ότι μέχρι στιγμής αντιμετωπίστηκαν οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής με μια ανησυχητική απάθεια. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Περιμένω από όλους να κάνουν τη δουλειά τους. Πιστεύω πως η Βουλή θα κάνει το καθήκον της εφόσον έρθουν υποθέσεις άρσης ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Δεν έχω καμία αμφιβολία για το τι θα πράξει το Κοινοβούλιο, αλλά από εκεί και πέρα, η εκτελεστική εξουσία θα πρέπει να κινηθεί με την αυστηρότητα που οι καιροί επιτάσσουν. Εννοώ την ανάγκη σε μια κοινωνία, η οποία δοκιμάζεται, με τους κοινωνικούς αρμούς να τραντάζονται, δεν είναι δυνατό να γίνονται ανεκτά τέτοια φαινόμενα και τέτοιες πρακτικές. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk