Στα νησιά Ανταμάν, μπέρδεψαν τις ιθαγενείς με τις… αρκούδες

Επί αιώνες η φυλή Τζαράουα στα νησιά Ανταμάν του Ινδικού Ωκεανού, στον Κόλπο της Βεγγκάλης, ζούσε απομονωμένη από τον «πολιτισμό». Τα τελευταία χρόνια όμως γραφεία ταξιδίων από την Ινδία, στην οποία ανήκουν τα νησιά, οργανώνουν καθημερινά «σαφάρι» στη ζούγκλα των Τζαράουα με στόχο να συναντήσουν οι ξένοι τουρίστες τους ιθαγενείς – οι οποίοι συχνά κυκλοφορούν γυμνοί – και να τους πετάξουν νομίσματα για να χορέψουν

http://www.youtube.com/watch?v=JpVZ2e99gdQ

Επί αιώνες η φυλή Τζαράουα στα νησιά Ανταμάν του Ινδικού Ωκεανού, στον Κόλπο της Βεγγκάλης, ζούσε απομονωμένη από τον «πολιτισμό». Τα τελευταία χρόνια όμως γραφεία ταξιδίων από την Ινδία, στην οποία ανήκουν τα νησιά, οργανώνουν καθημερινά «σαφάρι» στη ζούγκλα των Τζαράουα με στόχο να συναντήσουν οι ξένοι τουρίστες τους ιθαγενείς – οι οποίοι συχνά κυκλοφορούν γυμνοί – και να τους πετάξουν νομίσματα για να χορέψουν.

Η προσβλητική αυτή πρακτική έχει εξελιχθεί σε επικερδή επιχείρηση και για την τοπική αστυνομία, η οποία συχνά συνοδεύει, υποτίθεται για λόγους ασφαλείας, τα τζιπ που μεταφέρουν τους τουρίστες. Πρόσφατα ανέβηκε στο Διαδίκτυο ένα ερασιτεχνικό βίντεο όπου ένας αστυνομικός του νησιού ( μη διακρινόμενος ) εξαναγκάζει με άκρως υποτιμητικό τρόπο μία γυμνή νεαρή γυναίκα, μέλος της φυλής Τζαράουα, να γίνει θέαμα για τους πλούσιους ξένους. Οσο εκείνη αρνείται ή διστάζει, τόσο υφίσταται τις φωνές και τις παρατηρήσεις του αστυνομικού. Δίπλα της, άλλα μέλη της φυλής, έχουν ήδη αρχίσει το χορό, δεχόμενα ήδη το αντάλλαγμα της χυδαίας διάβρωσης των ηθών τους: λίγα νομίσματα που πετάνε οι «πολιτισμένοι» στους «απολίτιστους».

Το τζιπ έχει σταματήσει για τον «χορό» στη μέση του δρόμου και, λίγο μετά, ο οδηγός αναπτύσσει ταχύτητα και εξαφανίζεται. Οπως έγινε αργότερα γνωστό, ο αστυνομικός είχε λάβει 250 ευρώ από τους τουρίστες διαβεβαιώνοντάς τους ότι «μπορούσε να κάνει τους ιθαγενείς να χορέψουν». Στοβίντεο, μεταξύ άλλων, ακούγεται να λέει στη γυναίκα: «Χόρεψε! Χόρεψε για μένα! Σου έδωσα φαγητό!».

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ινδίας ζήτησε από τις τοπικές Αρχές να ερευνήσουν τις καταγγελίες. Τοπικοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι «το βίντεο απεικονίζει περιστατικό που συνέβη πριν από πέντε χρόνια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk