Μετά την επίθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη κατά τη διαδικασίας και του Τάκη Μπαλτάκου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αποχώρησε από τη διαδικασία εκλογής αρχιδιαιτητή, μη μπορώντας να κρύψει την οργή του για τις μεθοδεύσεις του πρόεδρου της ΕΠΟ.

Από τη διαδικασία εκλογής, όπου τελικά υπερψηφίστηκε η πρόσληψη του Σουηδού Φρόιντφελντ αποχώρησε και ο Παναθηναϊκός, με τον εκπρόσωπό του, Λεωνίδα Μπουτσικάρη να τονίζει ότι οι «πράσινοι» θα εξετάσουν το ενδεχόμενο αποχώρησης γενικώς από τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο  Βαγγέλης Μαρινάκης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα εναντίον του Τάκη Μπαλτάκου, για την απόφασή του να καταθέσει μόνο ένα βιογραφικό στη διαδικασία για την επιλογή του νέου αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ.

«Είναι ξεφτίλα αυτό που γίνεται σήμερα για τον κύριο Σαββίδη και τον κύριο Μελισσανίδη! Ξεφτίλα! Άλλα συμφωνήσατε στην Super League και άλλα εδώ! Ξαναλέω: Ξεφτίλα!», ανέφερε στη διάρκεια της ψηφοφορίας ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού.

Ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης είπε: «Εμείς αποχωρούμε και θα εξετάσουμε συνολικά την συμμετοχή μας στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που διαρκώς χάνει αρμοδιότητες και γίνεται μόνο για τους τύπους. Επιλέγετε διαιτητή που είχατε απορρίψει ομόφωνα. Να τον χαίρεστε».

Ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς ανέφερε: «Ο Ολυμπιακός αποχωρεί από αυτή την προφανώς στημένη και προσυνεννοημένη διαδικασία. Δεν υπάρχει πάτος που να μην τον έχετε φτάσει. Μόνο ότι υπήρχαν ομάδες που ήξεραν τον αρχιδιαιτητή από πριν αποδεικνύει πόσο στημένα είναι όλα. Ευτυχώς έγινε ψηφοφορία και όλοι οι φίλαθλοι θα ξέρουν ποιοι είναι πίσω από αυτή την ξεφτίλα! Εμείς θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τη διαδικασία και αυτό το προσυνεννοημένο θέατρο. Αν νομίζετε ότι θα πάει έτσι, είστε γελασμένοι».