Όπως επισημαίνεται, η HELLENiQ ENERGY αποτελεί σταθερός αρωγός της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, στηρίζοντας διαχρονικά τις δημόσιες δομές υγείας, καλύπτοντας έκτακτες ανάγκες με δωρεές εξοπλισμού και αναλωσίμων, όπως έπραξε και τα προηγούμενα δύο χρόνια με τη διαχείριση της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η HELLENiQ ENERGY έρχεται εγκαίρως να συνδράμει στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που έχει διαμορφώσει η παγκόσμια ενεργειακή κρίση, προχωρώντας σε μία νέα πρωτοβουλία για τη στήριξη της δημόσιας υγείας και συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ζεστού περιβάλλοντος στις παιδιατρικές μονάδες, ώστε οι μικροί ασθενείς, οι οικογένειές τους, οι γιατροί και οι νοσηλευτές να συνεχίσουν να δίνουν τη δική τους μάχη.

(Από αριστερά): ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Δημήτρης Τσαλικάκης, ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY Γιάννης Παπαθανασίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY Ανδρέας Σιάμισιης, ο κοινός Διοικητής των Παιδιατρικών Νοσοκομείων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» και «Η Αγία Σοφία» Εμμανουήλ Παπασάββας, δίπλα του η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του «Παίδων Πεντέλης» Ευσταθία Κατοίκου και δεξιά ο Αναπληρωτής Διοικητής του Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» Ανδρέας Τόσκας.

Πιο συγκεκριμένα, οι θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου, ΕΛΠΕ και ΕΚΟ, αναλαμβάνουν να καλύψουν πλήρως όλες τις ανάγκες του χειμώνα 2022-2023 σε πετρέλαιο θέρμανσης στα μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία και μονάδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη, προσφέροντας πετρέλαιο θέρμανσης ΕΚΟ.

Τα νοσοκομεία

Τα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία που θα επωφεληθούν από τη δωρεά του Ομίλου είναι:

·        Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

·        Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού»

·        Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

·        Παιδιατρικές νοσηλευτικές μονάδες του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο Πρόεδρος του ΔΣ της HELLENiQ ENERGY Γιάννης Παπαθανασίου και ο CEO της HELLENiQ ENERGY Ανδρέας Σιάμισιης, στην τελετή παρουσίασης της προσφοράς για τη στήριξη της δημόσιας υγείας.

Τα οφέλη

·        Παροχή «ζεστασιάς» στους μικρούς ασθενείς: Από αυτήν την πρωτοβουλία υπολογίζεται ότι θα επωφεληθούν πάνω από 30.000 παιδιά που νοσηλεύονται σε ετήσια βάση στα συγκεκριμένα παιδιατρικά νοσοκομεία και μονάδες

·        Οικονομικό όφελος: Μειώνονται δαπάνες από τον οικονομικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας, και οι πόροι που θα απελευθερωθούν πόροι μπορούν να διατεθούν για να ενισχυθούν τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας.

Όπως τονίζεται, από αυτήν την πρωτοβουλία, η οποία εντάσσεται σε μια σειρά από δράσεις με επίκεντρο τα παιδιά που αναλαμβάνει η HELLENiQ ENERGY, εκτός από πάνω από 30.000 παιδιά που νοσηλεύονται σε ετήσια βάση στα συγκεκριμένα παιδιατρικά νοσοκομεία και μονάδες, θα απελευθερωθούν πόροι και για τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας.

Βυτιοφόρο EKO της HELLENiQ ENERGY, μεταφέρει πετρέλαιο θέρμανσης στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Τα μηνύματα για την πρωτοβουλία

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννης Παπαθανασίου, κατά τη διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης επεσήμανε: «Η πανδημία μάς υπενθύμισε τα τελευταία δύο χρόνια ότι δεν υπάρχει σημαντικότερο αγαθό από την ίδια την υγεία μας. Πιστοί στη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ανακοινώσαμε σήμερα μία ουσιαστική προσφορά της HELLENiQ ENERGY στη δημόσια υγεία – την προσφορά πετρελαίου θέρμανσης στα παιδιατρικά νοσοκομεία και μονάδες στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Το θεωρούμε ηθική ευθύνη και καθήκον μας να στηρίξουμε όσους το έχουν ανάγκη, σε αυτή τη δυσμενή συγκυρία».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κ. Ανδρέας Σιάμισιης, τόνισε: «Η ενέργεια αυτή έρχεται να στηρίξει ουσιαστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας και, κυρίως, να σταθούμε δίπλα στα παιδιά, φροντίζοντας η διαμονή τους στις παιδιατρικές κλινικές να είναι όσο πιο ζεστή γίνεται, καλύπτοντας τις ανάγκες σε πετρέλαιο θέρμανσης των εν λόγω παιδιατρικών νοσοκομείων, για το φετινό Χειμώνα. Ο κλάδος της υγείας μας αποτελεί ένα από τους πυλώνες των δράσεων μας όπου έμπρακτα έχουμε δείξει τη στήριξη μας σε αυτούς που την έχουν περισσότερο ανάγκη αλλά και συνδράμοντας και εμείς με το τρόπο μας σε ένα σύστημα και το στελεχιακό του δυναμικό που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει το καλύτερο του εαυτό στη διαχείριση της κρίσης».

Αριστερά, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY Γιάννης Παπαθανασίου και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ανδρέας Σιάμισιης.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, υπογράμμισε: «Η σημαντική πρωτοβουλία της ΗELLENiQ ENERGY στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, καλύπτει ενεργειακά πλήρως με πετρέλαιο τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, Παίδων Αγία Σοφία, Παίδων Αγλαΐα Κυριάκου και το Παίδων Πεντέλης, καθώς επίσης και τις παιδιατρικές κλινικές του Ιπποκράτειου της Θεσσαλονίκης. Αυτή η πρωτοβουλία γίνεται σε μια δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε αναφορικά με την ενεργειακή κάλυψη και απευθύνεται σε πάνω από 30.000 μικρούς ασθενείς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο για αυτή την πρωτοβουλία και την έμπρακτη στήριξη τους στο ΕΣΥ, που έχει να κάνει με την ενεργειακή κάλυψη των παιδιατρικών νοσοκομείων μας».

Βυτιοφόρο EKO της HELLENiQ ENERGY, μεταφέρει πετρέλαιο θέρμανσης στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Τέλος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, δήλωσε: «Να ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου για την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την ΗELLENiQ ENERGY, όχι από μας. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί ήρθε μια εταιρεία και μας είπε “θέλουμε να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Θέλουμε να στηρίξουμε ιδιαίτερα τα παιδιατρικά νοσοκομεία”. Κι έτσι συζητήσαμε μαζί και είπαμε να στηριχθούν φυσικά τα Παίδων, τα νοσοκομεία στην Αθήνα που δέχονται το μεγαλύτερο όγκο των παιδιών, αλλά επίσης το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης που είναι ο προπομπός του πανεπιστημιακού παιδιατρικού νοσοκομείου, εκεί όπου θα μεταφερθούν δηλαδή οι Πανεπιστημιακές παιδιατρικές κλινικές που σήμερα εξυπηρετούν το μεγαλύτερο όγκο των παιδιών στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι μια πάρα πολύ σημαντική χειρονομία για μας, γιατί τα κόστη της ενέργειας έχουν ανέβει πάρα πολύ και για τα νοσοκομεία. Είναι σημαντικό και για τα νοσοκομεία και για τους μικρούς μας ασθενείς, αλλά και όσους εργάζονται γι’ αυτούς, ώστε να τους παρασχεθεί αυτή η στήριξη».

Η HELLENiQ ENERGY

H HELLENiQ ENERGY αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Ομίλους στον τομέα της ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με δραστηριότητες σε 6 χώρες. Οι κύριες δραστηριότητες του περιλαμβάνουν τη Διύλιση, Εφοδιασμό και Πωλήσεις Πετρελαιοειδών & Πετροχημικών, τη Λιανική Εμπορία Πετρελαιοειδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την Παραγωγή & Εμπορία Ηλεκτρικής Ενέργειας καθώς επίσης και την Προμήθεια, Διανομή και Εμπορία Φυσικού Αερίου.