Από εκεί όπου σταμάτησε την περασμένη σεζόν συνεχίζει και φέτος ο Κώστας Τσιμίκας.

Μετά τις σπουδαίες εμφανίσεις του, με αποκορύφωμα το πέναλτι με το οποίο έδωσε στη Λίβερπουλ το FA Cup, ο Κώστας Τσιμίκας δείχνει να έχει ωριμάσει ακόμα περισσότερο, συνεχίζοντας έτσι τις υψηλές πτήσεις και φέτος.

Ο «Τσίμι» ήταν αυτός που δημιούργησε το μοναδικό γκολ της Λίβερπουλ στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με τη Γουέστ Χαμ, κόντρα στην οποία η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησε με 1-0.

Έτσι, ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έγινε αφορμή για ένα μεγάλο και ξεχωριστό θέμα της γνωστής ισπανικής Marca. Οι Ισπανοί γράφουν για την εξαιρετική παρουσία του Greek Scouser στο «Άνφιλντ», καθώς βάζουν στο τραπέζι και τα τρομερά στατιστικά που έχει ως ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ.

Ο έλληνας άσος ήταν αυτός που βοήθησε τον Νούνιες να πετύχει το πρώτο του γκολ στο «Άνφιλντ», μπροστά στον κόσμο της ομάδας. Ήταν μάλλον αυτός που ήθελε να δει τον νέο επιθετικό της Λίβερπουλ να σκοράρει.

«Ναι, η ασίστ είναι φοβερή για εμένα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος για τον Ντάργουιν. Ήθελα πολύ να τον δω να σκοράρει απόψε και είμαι χαρούμενος για εκείνον, επειδή δουλεύει πολύ σκληρά. Είμαι επίσης χαρούμενος και για την ασίστ μου, επειδή δουλεύω σκληρά» δήλωσε μετά το τελικό σφύριγμα ο «Τσίμι».

Αυτή για τον Τσιμίκα φέτος ήταν η πέμπτη ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο έλληνας άσος έδειξε και πέρσι ότι μπορεί να βοηθήσει τη Λίβερπουλ σημαντικά στον επιθετικό τομέα με τις σέντρες-φαρμάκι που κάνει, καθώς συνεχώς προκαλεί προβλήματα στην αντίπαλη περιοχή.

Για να καταλάβει κανείς πόσο τρομερές είναι οι επιδόσεις του στο «σερβίρισμα», αξίζει να γνωρίζει ότι ο Greek Scouser αυτήν τη στιγμή, στη φετινή σεζόν, βλέπει την πλάτη μόνο ενός ποδοσφαιριστή από την Premier League στο συγκεκριμένο τομέα.

Ο λόγος φυσικά για τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος έχει 11 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, «πατώντας» έτσι φυσικά στην πρώτη θέση των «σερβιτόρων» της Premier League σε όλες τις διοργανώσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με ακόμη ένα στατιστικό της Opta, ο Τσιμίκας «σερβίρει» πιο συχνά από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ από τη σεζόν 1992-93, αφήνοντας πίσω του ποδοσφαιριστές όπως οι Κουτίνιο, Φιρμίνο, Σαλάχ, Άρνολντ και Ρόμπερτσον.

Μπορεί ο Γιούργκεν Κλοπ να τον φέρνει τις περισσότερες φορές από τον πάγκο, ωστόσο ο Τσιμίκας έχει αποδείξει ότι ξέρει να εκμεταλλεύεται την κάθε ευκαιρία που του δίνεται. Και όπως και πέρσι, έτσι και φέτος δείχνει να έχει πολύ σημαντικό ρόλο στη Λίβερπουλ.