Προσπαθώντας να κρατήσετε χαμηλά το κόστος για τη μεταμόσχευση μαλλιών, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με διαφορετικούς τρόπους κοστολόγησης. Μεγάλη προσοχή όμως: η τιμή δεν θα πρέπει να αποτελεί το βασικό κριτήριο για την επιλογή της κλινικής που θα εμπιστευθείτε για να αποκαταστήσετε την πυκνότητα των μαλλιών σας. Μία φθηνή μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί τελικά να σας στοιχίσει πολύ ακριβά! Ο  Γεώργιος Βελημβασάκης, Πλαστικός Χειρουργός και Επιστημονικός Υπεύθυνος των Κλινικών Μεταμόσχευσης Μαλλιών “ReGrow Clinic”, επισημαίνει όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν προγραμματίσετε τη δική σας μεταμόσχευση μαλλιών.

Τα τριχοθυλάκιά σας είναι αναντικατάστατα

Αν υπάρχει κάτι που θα πρέπει οπωσδήποτε να θυμάστε στη διάρκεια της αναζήτησης, είναι ότι τα τριχοθυλάκιά σας είναι αναντικατάστατα και επομένως ανεκτίμητης αξίας. «Μία κακής ποιότητας μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να καταστρέψει ανεπανόρθωτα τη δότρια περιοχή και να εξαντλήσει άσκοπα τα διαθέσιμα τριχοθυλάκια, τα οποία δεν μπορούν να αναγεννηθούν, να αναπληρωθούν ή να αντικατασταθούν με κάποιον τρόπο αργότερα.

Πολλές φορές, δεν υπάρχει η δυνατότητα μιας διορθωτικής μεταμόσχευσης, αλλά ακόμα κι αν υπάρχει, αυτή εκτοξεύει το συνολικό κόστος και φυσικά την ταλαιπωρία για τους ασθενείς», επισημαίνει ο Γεώργιος Βελημβασάκης, τονίζοντας ότι τα τριχοθυλάκια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα, επομένως είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται συγκεκριμένοι κανόνες κατά την εξαγωγή, τη μεταφορά και την εμφύτευσή τους στις αραιωμένες περιοχές, ώστε να μη διακυβευθεί η επιβίωσή τους.

Το αποτέλεσμα είναι παντοτινό

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε επίσης ότι το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών θα διαρκέσει για πάντα. Θα πρέπει λοιπόν να είναι τέλειο! Τι θα πρέπει να προσέξετε; «Η επιτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών είναι αυτή που δεν αφήνει σημάδια πίσω της να την προδίδουν και αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τον μέγιστο αριθμό των μοσχευμάτων που παρέχει η δότρια περιοχή», εξηγεί ο κ.Βελημβασάκης και αναφέρει τα σημεία-κλειδιά που εξασφαλίζουν ένα άριστο αποτέλεσμα.

  • Μέθοδος FUE: Εξάγουμε μεμονωμένα τριχοθυλάκια από τη δότρια περιοχή, και όχι ολόκληρη λωρίδα δέρματος όπως με την παλαιότερη μέθοδο FUT, κι έτσι δεν μένουν ουλές ή σημάδια στο τριχωτό της κεφαλής. Είναι η μέθοδος που έχει μετατρέψει τη μεταμόσχευση μαλλιών σε μία ελάχιστα επεμβατική διαδικασία και έχει ελαχιστοποιήσει τον πόνο, τις παρενέργειες και την ταλαιπωρία για τους ασθενείς.
  • Φυσική πρόσθια γραμμή: Τη σχεδιάζουμε πάντα σε απόλυτη αρμονία με την ηλικία και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου του ασθενούς.
  • Μικροσκοπικά εργαλεία: Χρησιμοποιούμε ειδικά εργαλεία με διάμετρο μικρότερη του ενός χιλιοστού, όπως το Implanter Pen, που μας επιτρέπουν να αφαιρούμε με ασφάλεια το κάθε τριχοθυλάκιο και με μία κίνηση να το εμφυτεύουμε στη νέα του θέση, με τη σωστή γωνία και κατεύθυνση. Ταυτόχρονα, μειώνουμε τις αποστάσεις μεταξύ των μοσχευμάτων, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη πύκνωση.
  • Έξυπνη κατανομή τριχοθυλακίων: Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο μπροστινό τμήμα του τριχωτού, καθώς έχει αποδειχτεί ότι η πυκνότητα σε αυτήν την περιοχή «ξεγελάει» το μάτι και χαρίζει αίσθηση μεγαλύτερης πυκνότητας σε όλο το τριχωτό.
  • Λογισμικά προγράμματα: Χρησιμοποιούμε εξελιγμένες εφαρμογές, όπως το Graft Calculator, που μας επιτρέπουν τη λεπτομερή καταμέτρηση και ομαδοποίηση των μοσχευμάτων, καθώς και την πιο αποτελεσματική οργάνωση της κατανομής τους.
  • Εφαρμογή από γιατρό: Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί μία ιατρική πράξη που απαιτεί υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία, επομένως πραγματοποιείται πάντα από έμπειρο πλαστικό χειρουργό και εξειδικευμένη ιατρική ομάδα, και όχι από νοσηλευτές ή «τεχνικούς».

«Για τον άνδρα, η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί μία επένδυση για την εικόνα του και πάνω από όλα για την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή του. Κριτήριο λοιπόν δεν θα πρέπει να είναι το χαμηλό κόστος, αλλά το φυσικό, πυκνό, μη ανιχνεύσιμο αποτέλεσμα. Γιατί αυτό το αποτέλεσμα θα αντικρίζει στον καθρέφτη του κάθε μέρα για την υπόλοιπη ζωή του!», τονίζει ο Γεώργιος Βελημβασάκης.