Ποιος είναι εκείνος που δεν θα ήθελε να μπορεί να βρεθεί όποια στιγμή το επιθυμεί σε μια ονειρεμένη παραλία, με πεντακάθαρα νερά και χρυσαφένια άμμο, να απολαύσει seaside πολυτέλεια (από spa και shopping μέχρι θαλάσσια σπορ) και να γευτεί πιάτα γεμάτα καλοκαίρι και γαστρονομική δεξιοτεχνία;

Δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά για το γεγονός ότι οι καθημερινές μάς βρίσκουν στο γραφείο. Όμως τα Σαββατοκύριακα (ή τέλος πάντων τις κενές μας μέρες), το καλοκαίρι μας περιμένει στην καλύτερη εκδοχή του στον Αστέρα Βουλιαγμένης, μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας, για να πάρει από επάνω μας την κούραση της εβδομάδας και να μας ταξιδέψει μακριά από την κούραση της καθημερινότητας και τη μουντάδα της πόλης.

Premium βουτιές στην πιο όμορφη παραλία της Αττικής

Με την ειδυλλιακή τοποθεσία της στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, τα καταγάλανα νερά της που βραβεύτηκαν φέτος για 23η χρονιά με γαλάζια σημαία και τις ειδικές παροχές, υπηρεσίες και δραστηριότητες που εξασφαλίζουν την πιο πολυτελή εμπειρία καλοκαιρινής διασκέδασης, η παραλία του Αστέρα βρίσκεται για άλλη μια φορά στην κορυφή των προτιμήσεων των Αθηναίων αλλά και των θερινών επισκεπτών της πόλης, που δεν είναι πρόθυμοι να κάνουν συμβιβασμούς στην απόλαυση.

Η ιδανική θέση πλάι στο κύμα, την ακριβή ημέρα και ώρα της επίσκεψής μας, είναι διαθέσιμη μέσα σε λίγα κλικ, χάρη στη δυνατότητα ηλεκτρονικής προκράτησης μέσα από το https://tickets.astir.gr, δίνοντας τέλος στην αναμονή κατά την είσοδο στη γοητευτική πλαζ. Εκεί, μας περιμένουν πολυτελή εμπορικά καταστήματα, όπως τα Salt Water, MC2, Vilebrequin, Dirty Laundry, Ma Cherie, R, Summer Stores και Prime Timers, με αμέτρητες stylish επιλογές για όλους, αλλά και το γνωστό στους λάτρεις των summer sports Astir Ski Club, όπου μπορούμε να δοκιμαστούμε υπό την καθοδήγηση έμπειρου προσωπικού στο θαλάσσιο σκι και σε πολλά ακόμη καλοκαιρινά αθλήματα. Λίγα βήματα αργότερα, το Assai Seaside Spa μας προσκαλεί σε μια ασύγκριτη εμπειρία ευεξίας, ομορφιάς και χαλάρωσης, ικανή να μας αναζωογονήσει ακόμη και μετά από την πιο δύσκολη εβδομάδα.

Όταν το μαγιό μας στεγνώσει πια, τα φημισμένα luxury experience services και, φυσικά, οι διάσημοι ναργιλέδες του Nara Nara Shisha θα είναι εκεί για να εξομαλύνουν τη μετάβαση προς το Priviledge Beach House, όπου θα απολαύσουμε μεσογειακές γεύσεις επάνω στο κύμα με φόντο ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα της Αττικής.

Θαλασσινή πολυτέλεια μακριά από τα πλήθη

Τις ημέρες που έχουμε ανάγκη από ένα διάλειμμα από την πολυκοσμία, το members lounge της Astir Beach, ο αρμονικά σχεδιασμένος χώρος που είναι προσβάσιμος μόνο στα μέλη που διαθέτουν Platinum Card, μπορεί να γίνει το πιο πολυτελές παραθαλάσσιο καταφύγιο. Για τα μέλη, η χρυσαφένια αμμουδιά του Αστέρα είναι πάντα ανοιχτή, από ξεχωριστή είσοδο μέσα από το ξενοδοχειακό συγκρότημα, επιτρέποντάς μια ακόμη πιο ήρεμη και χαλαρωτική εμπειρία.

Για εκείνους που αναζητούν πλήρη ιδιωτικότητα χωρίς συμβιβασμούς στην πολυτέλεια, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το executive lounge της Astir Beach, ακριβώς δίπλα στην παραλία του Ζολώτα. Εκεί, η ομορφιά της φύσης βρίσκεται σε αφθονία – ενώ τα αδιάκριτα βλέμματα απουσιάζουν ολοκληρωτικά.

Astir Beach: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη | Τηλ. επικοινωνίας: +30 210 8901619 | www.astir.gr/beach

Για περισσότερα νέα, ακολουθήστε την Astir Beach στο Facebook Instagram

Γαστρονομικά ταξίδια μια ανάσα από την πόλη

Τα συναρπαστικά μυστικά της χερσονήσου του Αστέρα δεν εξαντλούνται στις μαγευτικές παραλίες του. Σε ορισμένες από τις ομορφότερες γωνιές της, σε κτίρια μοναδικής αρχιτεκτονικής που παντρεύονται αρμονικά με το φυσικό τοπίο, «κρύβονται» ορισμένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αττικής, προσφέροντας υψηλή γαστρονομία και προνομιακή θέα στη θάλασσα.

Στο Matsuhisa Athens, που βραβεύεται με Χρυσό Σκούφο κάθε χρόνο από το 2009, αφήνουμε τις Japanese γεύσεις του διάσημου Nobu να μας ταξιδέψουν μέσα από φημισμένα πιάτα που φέρουν υπογραφή του Executive chef Τόνυ Βρατσάνου και του Head Chef της ζεστής κουζίνας, Θωμά Κουράκου, στην εμβληματική βεράντα του εστιατορίου που χρήζει ειδικής μνείας. Πριν ή μετά το γεύμα, απολαμβάνουμε τη μαγευτική θέα από το Umi bar – το πρώτο διεθνώς με την υπογραφή του Matsuhisa – κρατώντας signature cocktails και premium spirits και δοκιμάζοντας αναπάντεχα finger foods, που αντλούν την έμπνευσή τους από την ιαπωνική κουζίνα. Οι Lazy Sundays βρίσκουν τον καλύτερό τους εαυτό στη μοναδική all day lunch εμπειρία των Matsuhisa Sundays, ενώ οι κάτοικοι των  Νοτίων Προαστίων μπορούν να απολαύσουν τις ιδιαίτερες ιαπωνικές γεύσεις και την ξεχωριστή cocktail list και στο σπίτι, μέσα από την υπηρεσία Matsuhisa Athens HOME FINE DINING.

Matsuhisa Athens:

Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace), Βουλιαγμένη

Τηλέφωνο κρατήσεων για το εστιατόριο και παραγγελιών HOME FINE DINING: 210 896 0510

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο 19:30-00:30, Κυριακή 13:30-23:00

www.matsuhisaathens.com

Για περισσότερα νέα, ακολουθήστε το Matsuhisa Athens στο Facebook Instagram

Στο Beefbar Athens οι λάτρεις του καλού κρέατος απολαμβάνουν πλάι στο κύμα αγαπημένα πιάτα, αλλά και ιδιαίτερες γαστρονομικές δημιουργίες με τα αγαπημένα τους υλικά – όχι, όμως, πριν περάσουν από το lounge του πρώτου ορόφου. Εκεί, οι drink aficionados έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ανανεωμένη λίστα των premium ποτών και γευστικών cocktails που δίνουν τον τόνο σε μια βραδιά γεμάτη αρώματα και εκπλήξεις. Ένα ακαταμάχητα φρουτένιο Peach Spritz, με ροδάκινο και περγαμόντο, ένα Apple Martini με αρώματα που συναρπάζουν ή μια Summer Mezcalita – δηλαδή, μια κλασική margarita ενισχυμένη με παθιασμένο mezcal; Η απόφαση είναι δική μας και – ευτυχώς – αποκλείεται να μην αποδειχθεί σωστή.

Έπειτα περνάμε στο κοσμοπολίτικο μενού, δημιουργία του chef Παναγιώτη Ρέτζη, στο οποίο κρέας ασυναγώνιστης ποιότητας σερβίρεται σε ιδιαίτερες κοπές και διαχρονικά πιάτα, όπως το beef ribeye ham, το signature carpaccio και το tartare & tartine, ενώ για άλλη μια χρονιά οι νέες προσθήκες καταφέρνουν να ξεχωρίσουν με τη γεύση και τη δημιουργικότητά τους. Συστήνουμε ανεπιφύλακτα τα Quesadillas από Braised Wagyu, το KFC (Kobe beef tallow fried chicken) και το Calamari Crunch, αλλά και το leaf menu, όπου χορτοφάγοι και μη ανακαλύπτουμε τη δεξιοτεχνία του Beefbar Athens και στα πιάτα που αφήνουν το κρέας εκτός.

BEEFBAR ATHENS

Ωράριο λειτουργίας: Κάθε μέρα, 19:00 – 01:00

Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace) Βουλιαγμένη, Αθήνα, Τηλέφωνο: +30 210 96 70 700,

www.beefbar.com

Για περισσότερα νέα, ακολουθήστε το Beefbar Athens στο Facebook Instagram

Η αυθεντική ελληνική κουζίνα δίνει τον καλύτερό της εαυτό την Taverna 37, ένα εστιατόριο που καταφέρνει να αναβαθμίσει την εμβληματική ελληνική ταβέρνα στο επίπεδο του fine dining χωρίς να καταφύγει σε εύκολες λύσεις που θα αφαιρούσαν από τον χαρακτήρα της. Στο μενού του chef Θοδωρή Καρίνου, αγνά υλικά που επιλέγονται από κάθε μήκος και πλάτος της χώρας για τη νοστιμιά, την ποιότητα και τη φρεσκάδα τους, βρίσκουν τη θέση τους σε παραδοσιακές συνταγές με μικροσκοπικά, αλλά πολύτιμα twists. Θα ήταν λάθος να αφήσετε εκτός παραγγελίας το καλύτερο μπουγιουρντί που έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα, ενώ το ίδιο ισχύει και για το δροσερό carpaccio από λαβράκι με λεπτές φέτες από αυγοτάραχο, το εκλεπτυσμένο κριθαρότο γαρίδας και τη ζουμερή σφυρίδα με αγκινάρες α λα πολίτα. Ολοκληρώστε την εμπειρία με δροσιστικό παγωτό γιαούρτι με φράουλες και βασιλικό ή με κάποια συναρπαστική σοκολατένια επιλογή.

Taverna 37

Ωράριο λειτουργίας: Κάθε μέρα 13:00 – 01:00

Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace) Βουλιαγμένη, Αθήνα, Τηλέφωνο: +30 210 89 01 037

https://www.fourseasons.com/athens/dining/restaurants/taverna-37/

Για περισσότερα νέα, ακολουθήστε την Taverna 37 στο Facebook Instagram