Νέο «άδειασμα» στον Τζο Μπάιντεν, αυτή τη φορά από το Πεντάγωνο, «βλέπει» το Russia Today μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για την εκγύμναση Ουκρανών στρατιωτών στην Πολωνία.

«Το Πεντάγωνο διαψεύδει τους ισχυρισμούς του προέδρου ότι τα αμερικανικά στρατεύματα εκπαιδεύουν Ουκρανούς στην Πολωνία», αναφέρει το ρωσικό Μέσο.

Στην συνέχεια προσθέτει: «Για άλλη μια φορά ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να χρειάζεται βοήθεια από τους συμβούλους του, αφού η τελευταία του γκάφα – ότι τα αμερικανικά στρατεύματα εκπαιδεύουν ουκρανικές δυνάμεις στην Πολωνία – απορρίφθηκε από το Πεντάγωνο.

Οι προσπάθειες υποβάθμισης

Ο στρατηγός Τοντ Γούλτερς προσπάθησε να υποβαθμίσει την έκταση της εμπλοκής των αμερικανικών στρατευμάτων σε συμβουλευτικό ρόλο σε ακρόαση της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας την Τρίτη, ενώ την περασμένη Δευτέρα ο σύμβουλος του Εθνικού Γραμματέα Τζέικ Σάλιβαν διέψευσε κατηγορηματικά τους αρχικούς ισχυρισμούς του Μπάιντεν.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου για το οικονομικό έτος 2023, ο Μπάιντεν ισχυρίστηκε ότι τα Μέσα Ενημέρωσης «ερμηνεύουν τη γλώσσα με αυτόν τον τρόπο», καθώς προσπάθησε να προσπεράσει τις κατηγορίες ότι είχε παραδεχτεί την εκπαίδευση ουκρανικών στρατευμάτων, την πιθανή χρήση χημικών όπλων και τις επιθυμίες της Μόσχας για αλλαγή καθεστώτος.