Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του MEGA παρουσιάζει για πρώτη φορά εικόνες από το γκαράζ του πλοίου, την στιγμή της εκκένωσης, αλλά και τηn στιγμή που επιβάτες και πλήρωμα επιβιβάζονται σε σκάφη για να σωθούν από την πύρινη κόλαση.

Είναι εικόνες ντοκουμέντο μέσα από το φλεγόμενο γκαράζ του πλοίου Euroferry Olympia, εκεί που ξεκίνησε ο πύρινος εφιάλτης. Φλόγες, μαύρος καπνός, εκρήξεις. Και μέσα στο πλοίο εκατοντάδες ανθρώπινες ψυχές.

Με το κινητό του τηλέφωνο, Ρώσος επιβάτης καταγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές. Ένας έντονος κρότος προκαλεί πανδαιμόνιο.

Ακούγονται κλάματα, φωνές απόγνωσης, κάποιοι φτάνουν να ασφυκτιούν και βήχουν ασταμάτητα όταν οι καπνοί εισχωρούν στο σημείο συγκέντρωσης των επιβατών.

Τον τρόμο διαδέχεται προς στιγμήν ο ενθουσιασμός. Φαίνεται πως τα χειρότερα έχουν αποφευχθεί.

Έλληνες, Ιταλοί, Βούλγαροι, Ρώσοι, Ρουμάνοι, Τούρκοι. Επίσημα καταγεγραμμένοι 239 επιβάτες και 51 τα μέλη του πληρώματος.

Με ανακούφιση βγαίνουν στο κατάστρωμα για να ξεκινήσει η έξοδός τους από το πλοίο του εφιάλτη.

«Βουτιά» διάσωσης

Το super puma της Πολεμικής Αεροπορίας βουτά στην κόλαση.

Διασώστες της ΕΜΑΚ αιωρούνται μέσα στα μαύρα σύννεφα και κατεβαίνουν στο φλεγόμενο πλοίο για να εντοπίσουν 12 οδηγούς φορτηγών, οι οποίοι μέχρι εκείνη τη στιγμή αγνοούνται.

Στο γκαράζ, εκεί όπου υπάρχουν οι πληροφορίες για εγκλωβισμένους, η φωτιά που έχει φανεί να υποχωρεί ξαναφουντώνει. Οι φλόγες στα φορτηγά εξαπλώνονται παρά τις συνεχείς προσπάθειες κατάσβεσης.

Μέσα σε ένα μόλις λεπτό η κατάσταση γίνεται και πάλι ασφυκτική.

Στιγμές σαν αυτή φαίνονται αιώνες στους επιβάτες που καταφέρνουν τελικά να βγουν σώοι από το πλοίο μαζί με δύο από τους 12 αγνοούμενους.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα, με τα σωστικά συνεργεία να δίνουν σωστή μάχη.