Κορυφώνεται η αγωνία για τους 12 αγνοούμενους στο πλοίο «Euroferry Olympia», το οποίο φλέγεται για περισσότερες από 40 ώρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτή τη στιγμή οι έρευνες έχουν σταματήσει, αφού οι άνδρες της ΕΜΑΚ περιμένουν να πέσει η θερμοκρασία που έχει προκαλέσει το τεράστιο θερμικό φορτίο της πυρκαγιάς, προκειμένου να μπορέσουν να ανέβουν στο φλεγόμενο πλοίο και να επιχειρήσουν να εντοπίσουν τους αγνοούμενους επιβάτες.

Ο λόγος είναι πως οι θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί πάνω στο πλοίο είναι απαγορευτικές. Ενδεικτικό, όπως αναφέρει η πυροσβεστική, είναι πως η θερμοκρασία στο κατάστρωμα αγγίζει τους 600 βαθμούς κελσίου.

Αυτό καθιστά αδύνατο το να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης.

Ρυμουλκείται το πλοίο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ακόμα και τώρα, μιάμιση μέρα από τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, εκρήξεις ακούγονται από το πλοίο.

Παρ’ όλα αυτά συνεχίζεται ρυμούλκησή του προς την Κασσιόπη. Ο λόγος είναι πως, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, αναμένεται επιδείνωση του καιρού στην περιοχή από το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, από το νερό που έχουν ρίξει οι πυροσβεστικές δυνάμεις το πλοίο έχει πάρει κλίση και τώρα δίνεται μάχη προκειμένου να μην βυθιστεί.

Σημειώνεται ότι προς το παρόν η κλίση αυτή είναι προς το παρόν ελεγχόμενη και δεν δημιουργεί πρόβλημα.