Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 3.899 νέα κρούσματα της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, έναντι 4.422 χθες, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση στην ιστοσελίδα της.

Συνολικά, ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί πολύ τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας την ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων σε ολόκληρη την χώρα και την επιβολή τοπικών lockdown.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου ζητάει νέο lockdown από τη Δευτέρα

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν νέοι περιορισμοί για την εξάπλωση του κοροναϊού στο Λονδίνο, με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου να ζητεί να επιβληθεί lockdown από αύριο, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Daily Mail, o Σαντίκ Καν θα ζητήσει και το κλείσιμο των παμπ, των μπαρ και των εστιατορίων από τις 10 το βράδυ.

Μέχρι στιγμής το επίκεντρο της πανδημίας στην Αγγλία ήταν τα βορειοανατολικά και τα βορειοδυτικά, όπου ήδη έχουν εφαρμοστεί περιοριστικά μέτρα. Ωστόσο, το Λονδίνο φαίνεται ότι φτάνει τις βαριά επιβαρυμένες αυτές περιοχές καθώς γνωρίζει μια πρωτοφανή έξαρση κρουσμάτων.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, έχει έρθει σε επαφή με το υπουργείο Υγείας και έθεσε στο τραπέζι τις προτάσεις τους, ενώ μια κρίσιμη συνεδρίαση λαμβάνει χώρα σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα) όπου αναμένεται να αποφασιστεί τι μέλει γενέσθαι στη βρετανική μεγαλούπολη.