Μια σημαντική κίνηση για τη θωράκιση του συστήματος αεροδιακομιδών έκανε η ΔΕΛΤΑ. Η εταιρία τροφίμων παρέδωσε δύο ειδικούς θαλάμους αρνητικής πίεσης που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των αεροδιακομιδών ασθενών προστατεύοντας όχι μόνον τον ασθενή αλλά και το πλήρωμα των αεροσκαφών.

Ο εξοπλισμός αυτός είναι απαραίτητος ιδιαίτερα εν όψει του «ανοίγματος» του ελληνικού τουρισμού και σε περίπτωση νέων κρουσμάτων τα οποία θα πρέπει να μεταφερθούν στα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς.

«Τέτοιου είδους αξιόλογες πράξεις προσφοράς, ειδικά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης του SARSCoV-2, θα πρέπει να αναδεικνύονται ώστε να γνωρίζουν όλοι ποιοι στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια νευραλγικών φορέων της δημόσιας υγείας, όπως αυτός του ΕΚΑΒ», τόνισε ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Ν. Παπαευσταθίου, ο οποίος ευχαρίστησε δημοσίως τη ΔΕΛΤΑ για τη δωρεά.

Η συγκεκριμένη προσφορά αποτελεί μέρος ενός μεγάλου προγράμματος της ΔΕΛΤΑ για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και την αντιμετώπιση των σημαντικών επιπτώσεων που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός.