Στην εκπομπή One Τalk μίλησε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Οι περισσότεροι νιώθουμε καλύτερα με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ. Όμως άλλο αυτό και άλλο ποια πορεία πρέπει να ακολουθούμε. Το θέμα του κόσμου δεν είναι πως λεγόμαστε, αλλά οι προτάσεις μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Το θέμα είναι πώς θα έχουμε ένα ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα και πώς θα μπορέσουμε να ξανά πείσουμε τον κόσμο ότι εμείς είμαστε οι εκφραστές της κεντροαριστεράς» σημειώνει η βουλευτής σχετικά με τις κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα της.

Για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει πως «η ΝΔ ο ιστορικός πολιτικός μας αντίπαλος. Ωστόσο εμείς είμαστε ξεκάθαρα απέναντι στο λαϊκισμό και τον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΥΡΙΖΑ

Μάλιστα, για τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τον Αλ. Τσίπρα, υπογραμμίζει πως «επαναλαμβάνει τακτική που είχε ως αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας. Χωρίς συγκεκριμένη πρόταση, λειτουργεί καταγγελτικά, μιλάει ανεύθυνα. Ακόμα και με τη ψήφο των αποδήμων επιλέγει μια πολιτική απομόνωσης. Ένα κόμμα που θέλει να μεταλλαχθεί, χωρίς να έχει αλλάξει νοοτροπία, ρητορική, πώς θέλει να πείσει τον κόσμο;».

«Έχουμε ξεκάθαρη θέση ως Κίνημα Αλλαγής. Πρέπει να υπάρξει συναίνεση στο θέμα της ψήφου των απόδημων. Θέσαμε τα τέσσερα βασικά μας συστατικά. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντισυνταγματική» σημειώνει σχετικά με τη ψήφο των απόδημων.

Συρία

«Είναι ένα χάος αυτό που συμβαίνει. Ο κ. Ερντογάν κάνει μια παράνομη εισβολή και πραγματοποιεί εθνοκάθαρση. Και ο διεθνής παράγοντας ψελλίζει πράγματα. Θα τελειώσει ο πόλεμος και ακόμα θα συζητάμε εάν θα επιβάλλουμε κυρώσεις» σχολιάζει για την τουρκική εισβολή στην βόρεια Συρία.

«Είμαστε δίπλα στην Τουρκία γεωγραφικά. Πρέπει να πιέσουμε για επιβολή κυρώσεων. Η ανοχή της διεθνούς κοινότητας στην τουρκική προκλητικότητα επιτρέπει στην Τουρκία να δρα όπως δρα. Σήμερα η Συρία, αύριο η ανατολική Μεσόγειος, μεθαύριο τι;» προσθέτει.

«Αστείο που λένε ότι δεν θα δώσουν όπλα κατά τη διάρκεια του πολέμου οι χώρες της ΕΕ. Υπάρχει αμηχανία. Αλίμονο εάν οι αναπτυγμένες χώρες της ΕΕ δεν μπορούν να θέσουν ένα όριο, ένα τέλος, στην τουρκική προκλητικότητα και δράση. Είναι ζήτημα υπαρξιακό ζήτημα για την Ευρώπη. Σχετίζεται και με την εμβάθυνσή της. Θεωρώ ότι υπάρχει κρίση ηγεσίας στην ΕΕ. Για αυτό υπάρχει περιχαράκωση πίσω από τα κράτη-έθνη και τα εθνικά συμφέροντα» συμπληρώνει η κ. Γιαννακοπούλου.

Επιπλέον, τονίζει πως η «αναθεωρητική πολιτική της Άγκυρας είναι πάγια» και πως «τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας αλλά και Ελλάδας – Τουρκίας θεμελιώθηκαν με βάση τη συνθήκη της Λοζάνης. Και είναι πολύ επικίνδυνο και για την περιοχή και για εμάς ως Ελλάδα, εάν μεταβληθούν τα πρώτα».

Προσφυγικό

«Σύνθετο ζήτημα το προσφυγικό. Θα έπρεπε να υπάρχει πλάνο από την κυβέρνηση. Να μην έφτανε η Μόρια στις 13.000. Θα έπρεπε να υπάρχει μέριμνα για την μεταφορά του κόσμου στην ενδοχώρα. Θα έπρεπε να έχει λυθεί από το 2015 αυτό το θέμα. Η αποσυμφόρηση έπρεπε να έχει γίνει χρόνια τώρα. Έχει τεράστιες ευθύνες και η προηγούμενη κυβέρνηση για την υπερσυγκέντρωση τόσων ανθρώπων στα νησιά αλλά και για τους νησιώτες» επισημαίνει η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής για το θέμα.

«Η μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα περιγράφεται και στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Αλλά για μικροκομματικούς λόγους δεν έγινε αυτό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δείλιασε. Φοβάμαι ότι θα δειλιάσει και αυτή η κυβέρνηση. Πάντως είναι ανάγκη να μεταφερθούν στην ενδοχώρα οι άνθρωποι. Να αντιληφθούν και οι δήμαρχοι και οι τοπικές κοινωνίες, ότι όλοι πρέπει να επιφορτιστούμε τις ευθύνες που μας αναλογούν» καταλήγει.

Πηγή: onetv.gr