Η Αθήνα φιλοξενεί απόψε τον μεγάλο τελικό για το καλοκαιρινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του League of Legends (LEC) στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο «Νίκος Γκάλης».

Ήδη θετικά ήταν τα δείγματα γραφής από τον χθεσινό ημιτελικό, δείχνοντας ότι η Αθήνα – και γενικά η Ελλάδα – έχει τις υποδομές και μπορεί να φιλοξενήσει events τέτοιου μεγέθους.

Είναι ενδεικτικό ότι τους ευρωπαϊκούς τελικούς για το τρίμηνο της άνοιξης παρακολούθησαν από κοντά 20.000 λάτρεις των esports, χαρίζονται άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ στην τοπική οικονομία του Ρότερνταμ σε δύο ημέρες. Το 87% των επισκεπτών προήλθαν από μέρη όπως η Νότια Κορέα, η Κίνα και το Περού.

View this post on Instagram

#LEC #FNCWIN #G2VFNC

A post shared by Dan Chan (@danchan93) on

Οι ομάδες και το μυθικό έπαθλο

Το League of Legends είναι από τα πιο δημοφιλή διαδικτυακά παιχνίδια στρατηγικής παγκοσμίως. Εκθρονίστηκε φέτος, βέβαια, στην καρδιά της νεολαίας μετά την κυκλοφορία του Fortnite.

Οι ομάδες στο LoL αποτελούνται από 5 παίκτες, ενώ τα παιχνίδια μπορούν να κρατήσουν από 20 λεπτά μέχρι μία ώρα.

Στους χθεσινούς ημιτελικούς στην Αθήνα, η ομάδα των Fnatic νίκησε εύκολα την ομάδα της Schalke (γνωστή και από τον ποδοσφαιρικό της όμιλο) με 3-0.

Και οι δύο ομάδες έτυχαν θερμότατης υποδοχής από το κατάμεστο από gamers ΟΑΚΑ.

Απόψε, ο τελικός θα διεξαχθεί ανάμεσα στις δύο καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες: τους Fnatic και τους G2. Οι νικητές θα κερδίσουν το μυθικό ποσό των 80.000 ευρώ και θα προκριθούν στους τελικούς του παγκοσμίου, οπού συνήθως οι ομάδες από την Κορέα κάνουν… περίπατο.