Ώρες αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι του χωριού Δίβρη λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα στην περιοχή.

Λόγω των ισχυρών ανέμων το πύρινο μέτωπο κινήθηκε προς το χωριό και δόθηκε μεγάλη μάχη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να σωθούν τα σπίτια ενώ την ίδια ώρα με εντολή της Πυροσβεστικής όλοι οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Οι φλόγες τελικά πέρασαν μέσα από τις αυλές των σπιτιών και σύμφωνα με το lamianow.gr από τη φωτιά κάηκε σε μικρή ευτυχώς έκταση μια κατοικία, μια αποθήκη κάηκε ολοσχερώς ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν άλλες αποθήκες και αυλές σπιτιών. Το χωριό πνίγηκε στον καπνό ενώ ο δυνατός άνεμος δεν βοηθούσε το έργο της πυρόσβεσης.

Τελικά το πύρινο μέτωπο κινήθηκε βόρεια προς το βουνό όπου η φωτιά είναι σε εξέλιξη ενώ φαίνεται να πέρασε ο κίνδυνος για τη Δίβρη.

Για την κατάσταση που αντιμετώπισε μίλησε στο One Channel ο δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης.

YouTube thumbnail

Λόγω της μεγάλης έκτασης που πήρε η φωτιά, η πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί στην περιοχή και πλέον επιχειρούν 60 πυροσβέστες ( 42 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρου τμήματος). Επίσης συνδράμουν από αέρος πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, ενώ έχουν σπεύσει στο σημείο 11 οχήματα του δήμος, η ΕΛ.ΑΣ. και το Δασαρχείο.

YouTube thumbnail