Σε θάνατο καταδικάστηκε σήμερα, από δικαστήριο της Νότιας Καρολίνας, ένας 37χρονος άνδρας που σκότωσε τα πέντε μικρά παιδιά του μέσα στο σπίτι τους και κατόπιν μετέφερε τις σορούς με το αυτοκίνητό του, περνώντας από πολλές Πολιτείες, για να τις πετάξει τελικά στην Αλαμπάμα.

Οι ένορκοι συμφώνησαν ομόφωνα να επιβληθεί στον Τίμοθι Τζόουνς η θανατική ποινή, αφού προηγουμένως τον έκριναν ένοχο για τη δολοφονία των παιδιών του: Μίρα, 8 ετών, Ελάιας, 7, Νέιθαν, 6, Γκάμπριελ 2 και Άμπιγκεϊλ, 1 έτους.

Ο Τζόουνς, ένας διαζευγμένος πρώην μηχανικός λογισμικού, δεν κατέθεσε στη δίκη του που έγινε στο Λέξινγκτον της Νότιας Καρολίνας. Κατά την τελική αγόρευσή του, ο εισαγγελέας Ρικ Χάμπαρντ είπε ότι οι δολοφονίες παιδιών κάτω των 11 ετών δικαιολογούν τη θανατική ποινή. «Η τιμωρία πρέπει να είναι ανάλογη του εγκλήματος. Πρόκειται για κατά συρροή δολοφόνο», είπε.

Η συνήγορος του κατηγορουμένου, για να ελαφρύνει τη θέση του, υπενθύμισε στους ενόρκους ότι η μητέρα του Τζόουνς έπασχε από σχιζοφρένεια, μια ασθένεια που κάποιες φορές κληρονομείται. Ο συνονόματος πατέρας του ζήτησε από το δικαστήριο να του χαρίσει τη ζωή και μάλιστα έβγαλε το πουκάμισό του μέσα στην αίθουσα για να δείξει την πλάτη του, καλυμμένη με τατουάζ με τα πρόσωπα των νεκρών εγγονιών του.

Ο Τζόουνς συνελήφθη στο Μισισίπι τον Σεπτέμβριο του 2014 και ομολόγησε ότι ο μεσαίος γιος του, ο Νέιθαν, πέθανε μετά από μια τιμωρία που του επέβαλε. Στη συνέχεια, στραγγάλισε τα άλλα τέσσερα παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters