Με αεροπλάνα, πλοία, τρένα, λεωφορεία και αυτοκίνητα χιλιάδες εκδρομείς εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ λόγω των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς.

Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα με σκοπό να περάσουν λίγες στιγμές χαλάρωσης σε νησιά και χωριά όλης της Ελλάδας.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια με την πληρότητα να αγγίζει το 100%, ενώ τεράστια είναι η κίνηση και στα ΚΤΕΛ στον Κηφισό όπου όλα τα λεωφορεία αναχωρούν με πληρότητα σχεδόν 100%.

Για σήμερα, από τον Πειραιά αναμένεται να πραγματοποιηθούν 19 δρομολόγια, από την Ραφήνα εννέα, ενώ από το Λαύριο τουλάχιστον πέντε.

Αυξημένη αναμένεται να είναι και σήμερα η κίνηση στις Εθνικές οδούς, αλλά και στους δρόμους που οδηγούν στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Τόσο η Τροχαία όσο και το Λιμενικό Σώμα βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου η έξοδος των Αθηναίων να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν ομαλότερα.

Σύμφωνα με στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών, η κίνηση φέτος αναμένεται να κυμανθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, με αυξητική τάση στους δημοφιλείς προορισμούς, όπως Κυκλάδες και Κρήτη.

Πάντως για τις αυξημένες ανάγκες των ημερών οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ήδη προσθέσει από την Μεγάλη Τετάρτη έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων.