Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι αναμένεται να κινηθεί η κίνηση από τα λιμάνια με προορισμούς δημοφιλείς προορισμούς όπως στις Κυκλάδες αλλά και προς Κρήτη, νησιά Βορείου Αιγαίου και Δωδεκάνησα.

Όπως σημείωναν στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών όσοι έχουν σχεδιάσει να ταξιδέψουν Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή έχουν ήδη φροντίσει να κλείσουν έγκαιρα εισιτήρια ενώ η πληρότητα των πλοίων φτάνει το 100% σε ορισμένα δρομολόγια.

Για τους ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής έλεγαν πως εάν επιθυμούν να κλείσουν μόνο εισιτήρια επιβάτη θα βρουν ωστόσο θα αντιμετωπίσουν δυσκολία εάν θέλουν να ταξιδέψουν μαζί με το αυτοκίνητο τους καθώς τα εισιτήρια για οχήματα είναι είδος προς εξαφάνιση.

Επιπροσθέτως οι εταιρείες έχουν μεριμνήσει και για έκτακτα δρομολόγια πλοίων για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων. Για τη Μεγάλη Πέμπτη από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 21 δρομολόγια, 19 τη Μεγάλη Παρασκευή και 8 το Μεγάλο Σάββατο.

Το Λιμενικό συστήνει σε επιβάτες και οδηγούς να βρίσκονται έγκαιρα στο λιμάνι του Πειραιά για να επιβιβαστούν χωρίς να ταλαιπωρηθούν και να ακολουθούν τις οδηγίες των λιμενικών.