Αρχαιοφύλακες: Να αποσυρθεί η τροπολογία για τη στελέχωση γραφείων φύλαξης

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι, ζητάμε την απόσυρση της σχετικής διάταξης και ζητάμε επίσης από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να την καταψηφίσουν»

«Την απογοήτευσή της και τον έντονο προβληματισμό της» για την τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή σε σχέση με τα κριτήρια στελέχωσης των γραφείων φύλαξης και αρχιφυλάκων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, «αιφνιδιαστικά και χωρίς διαβούλευση με τους εργαζόμενους», εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Φύλαξης Υπαλλήλων Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι, ζητάμε την απόσυρση της σχετικής διάταξης και ζητάμε επίσης από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να την καταψηφίσουν» τόνισαν λίγο πριν την ψήφισή της οι αρχαιοφύλακες, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, επισήμαναν ότι «και αυτή η ενέργεια παραβιάζει την συμφωνία για συνεργασία της ΠΕΥΦΑ με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή οι αρχαιοφύλακες είχαν προχωρήσει σε  τρίωρη στάση εργασίας με τα αιτήματά τους να  είναι «επιτακτικά» και να χρήζουν «άμεσης λύσης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ αναφέρει:

«Η ΠΕΥΦΑ εκφράζει την απογοήτευση της και τον έντονο προβληματισμό της σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε και που ψηφίζεται σήμερα αιφνιδιαστικά και χωρίς διαβούλευση με τους εργαζόμενους.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι, ζητάμε την απόσυρση της σχετικής διάταξης και ζητάμε επίσης από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να την καταψηφίσουν.\

Κύριε Υφυπουργέ δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε λέξεις όπως ¨αξιοκρατία¨ και ¨διαφάνεια¨ και μετά να τις καταπατάτε κατάφωρα.

Βέβαια και αυτή η ενέργεια παραβιάζει την συμφωνία για συνεργασία της ΠΕΥΦΑ με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και στο θέμα αυτό.

Άξιοι δεν είναι μόνο τα κομματικά μέλη του Σύριζα.

Καταγγέλλουμε λοιπόν την ηγεσία του ΥΠΠΟΑ για ακόμη μία θεσμική παρεκτροπή».

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk