• Αναζήτηση

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Τζορτζ Μπους

Σε λαϊκό προσκύνημα στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον εκτίθεται η σορός του 41ου προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 94 ετών

Σε λαϊκό προσκύνημα στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον εκτίθεται η σορός του 41ου προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 94 ετών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, η σορός του εκλιπόντος αμερικανού προέδρου θα βρίσκεται στη ροτόντα του Καπιτωλίου μέχρι την Τετάρτη το πρωί, προκειμένου οι πολίτες να υποβάλλουν τα σέβη τους και να αποχαιρετίσουν τον Τζορτζ Μπους.

Στη συνέχεια, στον Καθεδρικό Ναό της αμερικανικής πρωτεύουσας θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, στην οποία θα παραστεί –εκτός από την οικογένεια-  πλήθος πολιτικών αρχηγών και προσωπικοτήτων.

Μετά την εξόδιο ακολουθία στην Ουάσινγκτον, η σορός του Τζορτζ Μπους θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στο Τέξας, όπου θα ταφεί στην Προεδρική Βιβλιοθήκη George H.W. Bush.

Στον ίδιο χώρο, στο Κόλετζ Στέισον, βρίσκεται και ο τάφος της Μπάρμπαρα Μπους, η οποία απεβίωσε 8 μήνες πριν και ενταφιάστηκε δίπλα στην κόρη του ζεύγους, Ρόμπιν, η οποία πέθανε από λευχαιμία το 1953, σε ηλικία μόλις 3 ετών.

 

Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk