• Αναζήτηση
 • Οσμάνι: Δίκαιος συμβιβασμός και για τις δύο πλευρές η συμφωνία των Πρεσπών

  «Πρέπει να επικεντρωθούμε την προσεχή περίοδο στην εφαρμογή της συμφωνίας με την Ελλάδα αλλά και στις επείγουσες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουμε για να προετοιμάσουμε τη χώρα μας κατάλληλα για τις ενταξιακές συνομιλίες»

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Πρέπει να επικεντρωθούμε την προσεχή περίοδο στην εφαρμογή της συμφωνίας με την Ελλάδα αλλά και στις επείγουσες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουμε για να προετοιμάσουμε τη χώρα μας κατάλληλα για τις ενταξιακές συνομιλίες», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός για ευρωπαϊκές υποθέσεις της ΠΔΓΜ, Μπουγιάρ Οσμάνι .

  Συγκεκριμένα, ο κ. Οσμάνι σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Έθνος» δήλωσε ότι «οι λαοί των δύο χωρών θέλουν να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον και είναι κουρασμένοι από τις κοκορομαχίες του παρελθόντος» για να συμπληρώσει: «Και το μήνυμα που μας στέλνουν είναι: Μη χάνετε χρόνο, κινηθείτε γρήγορα».

  Χαρακτηρίζει τη συμφωνία «ένα δίκαιο συμβιβασμό και από τις δύο πλευρές» πολλές πτυχές της οποίας «εναπόκεινται να καθοριστούν στην πράξη και στην καλή θέληση να προχωρήσουμε».

  «Η ένταξή μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα σταθεροποιήσει την περιοχή και ενδεχομένως θα ενεργοποιήσει ξανά παρόμοιες διαδικασίες στα Δυτικά Βαλκάνια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οσμάνι.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk