Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα συμφώνησαν ν’ αναβάλουν επ’ αόριστον δύο νέα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ανακοίνωσε την Παρασκευή το Πεντάγωνο, προς στήριξη των εν εξελίξει διπλωματικών προσπαθειών με τη Βόρεια Κορέα, ύστερα από τη σύνοδο κορυφής μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου.

«Για να στηρίξουμε την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της Συνόδου της Σιγκαπούρης και σε συνεργασία με τη σύμμαχό μας Δημοκρατία της Κορέας, ο υπουργός Μάτις ανέστειλε επ’ αόριστον τα επιλεγμένα γυμνάσια», δήλωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ντάνα Γουάιτ.

«Αυτό περιλαμβάνει την αναστολή του FREEDOM GUARDIAN μαζί με δύο γυμνάσια με προγράμματα ανταλλαγής εκπαίδευσης πεζοναυτών που ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν τους επόμενους τρεις μήνες», δήλωσε η Γουάιτ.

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα την αναβολή των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων υπό τον τίτλο «Ulchi Freedom Guardian», που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν τον Αύγουστο.