• Αναζήτηση
 • Συνεχίζονται οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

  Την απόφαση να παρατείνουν τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας αναμένεται να λάβουν οι ευρωπαίοι ηγέτες, κατά τη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Ιουνίου.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Την απόφαση να παρατείνουν τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εξαιτίας της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία, αναμένεται να λάβουν οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Ιουνίου.

  Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στον ενεργειακό, τον αμυντικό και τον οικονομικό τομέα της Ρωσίας θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου 2019, καθώς παρατείνονται κάθε έξι μήνες από το 2014 μέχρι σήμερα εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας το 2014 και της υποστήριξης που παρέχει η Μόσχα στους αυτονομιστές στην Ανατολική Ουκρανία.

   
  Η απόφαση αυτή λαμβάνεται μετά τις συνομιλίες που είχαν οι ηγέτες της ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου (G7) στον Καναδά. Η G7 είχε γίνει G8 με τη συμμετοχή και της Ρωσίας, όμως αυτή αποβλήθηκε το 2014 εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας.
  Κόσμος