• Αναζήτηση
 • Γερμανία: Δεν διαφαίνεται άμεσα λύση στην εμπορική διαμάχη με τον Τραμπ

  Η Γερμανία δεν βλέπει άμεση λύση στην εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ και η Ευρώπη πρέπει να ενεργήσει αποφασιστικά στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στα μέταλλα, υποστήριξε ο γερμανός υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Τα γεγονότα στη σύνοδο της Ομάδας των 7 (G7) συσπείρωσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας.
  Αποχωρώντας νωρίς από τη συνεδρίαση στον Καναδά, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι υπαναχωρεί από το κοινό ανακοινωθέν της G7.
  «Η αναταραχή στη σύνοδο κορυφής της G7 στον Καναδά συσπείρωσε την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι σημαντικό να επιδείξουμε ενότητα σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο Πέτερ Αλτμάιερ προσερχόμενος σε συνάντηση των υπουργών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

  «Δεν διαφαίνεται άμεσα λύση στην εμπορική διαμάχη με τον Τραμπ»

  Η Γερμανία δεν βλέπει άμεση λύση στην εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ και η Ευρώπη πρέπει να ενεργήσει αποφασιστικά στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στα μέταλλα, υποστήριξε ο γερμανός υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ.

  Ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ άφησε κατάπληκτους τους συμμάχους του την Κυρική υπαναχωρώντας από το κοινό ανακοινωθέν, το οποίο συμφωνήθηκε από τους ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) στον Καναδά, όπου αναφερόταν η ανάγκη για «ελεύθερο, δίκαιο και αμοιβαία επωφελές εμπόριο» και η σημασία της καταπολέμησης του προστατευτισμού.

  «Είναι σημαντικό οι Ευρωπαίοι να ενεργήσουν αποφασιστικά», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομίας στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk. «Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι δεν υπάρχει άμεσα κάποια λύση, τουλάχιστον όχι βραχυπρόθεσμα».

  «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τις εμπορικές ανισορροπίες. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε υπόψη πραγματικά επιχειρήματα. Αλλά πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να συμβεί μεταξύ φίλων και εταίρων και όχι μέσω αντιπαράθεσης», δήλωσε ο Αλτμάιερ.

  Ο Αλτμάιερ δήλωσε ότι η σύνοδος των ηγετών της G7 παρήγαγε «εμπόδια» προσθέτοντας ότι πρόσθετοι δασμοί από την κυβέρνηση του Τραμπ όχι μόνο θα πλήξουν τους συμμάχους των ΗΠΑ αλλά και την ίδια την αμερικανική οικονομία.

  Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε την Κυριακή ότι η υπαναχώρηση του Τραμπ από το τελικό ανακοινωθέν της G7 μέσω Twitter είναι «απογοητευτική και κάπως θλιβερή». Η ίδια υποσχέθηκε μια απάντηση της ΕΕ στους δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που να συνάδει με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

  Η Μέρκελ αναμένεται να έχει σήμερα συνομιλίες με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Ρομπέρτο Αζεβέντο, τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk