Στην ακύρωση του πρώτου του ταξιδιού στη Λατινική Αμερική ως πρόεδρος των ΗΠΑ προέβη ο Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να αφιερωθεί στο πώς η χώρα του θα απαντήσει στην εικαζόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία.

Ο Τραμπ θα παραμείνει στην Ουάσινγκτον «προκειμένου να επιβλέψει την αμερικανική απάντηση στη Συρία» ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

«Έπειτα από παράκληση του προέδρου, ο αντιπρόεδρος θα ταξιδέψει στη θέση του. Ο πρόεδρος θα παραμείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να επιβλέψει την αμερικανική απάντηση στη Συρία και να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στον κόσμο» πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σόντερς.

Την ίδια ώρα, ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OAXO) ανακοίνωσε ότι θα στείλει ομάδα ειδικών – εμπειρογνωμόνων στην Ντούμα της Συρίας για να εξετάσουν τα γεγονότα και να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τα περί επίθεσης με χημικά όπλα.

Ο ΟΑΧΟ, ο οποίος έλαβε επίσημη πρόσκληση από τη Δαμασκό για να διενεργήσει έρευνα «ζήτησε από τη Συριακή Αραβική Δημοκρατία να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις για αυτή την αποστολή» ανέφερε ο Οργανισμός με ανακοίνωσή του, με την «ομάδα να προετοιμάζεται να αναπτυχθεί σύντομα στη Συρία».