• Αναζήτηση
 • Τουλάχιστον 18 νεκροί από τους βομβαρδισμούς στην Ανατολική Γούτα

  Τουλάχιστον 18 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, σκοτώθηκαν τη

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τουλάχιστον 18 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, σκοτώθηκαν τη Δευτέρα από τους βομβαρδισμούς του συριακού καθεστώτος στην Ανατολική Γούτα, τον ανταρτοκρατούμενο θύλακα στα ανατολικά της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

  Οι βομβαρδισμοί αυτοί σημειώθηκαν μία ημέρα αφότου το καθεστώς ενίσχυσε τις θέσεις του γύρω από τον θύλακα. Το γεγονός αυτό εκτιμάται ότι σημαίνει πως επίκειται μια ευρεία επιχείρηση στην περιοχή.

  «Το καθεστώς βομβαρδίζει σφοδρά την Ανατολική Γούτα ενόψει μιας χερσαίας επιχείρησης» είπε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

  Την Κυριακή, εκατοντάδες ρουκέτες και όλμοι έπεσαν στην περιοχή με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 17 άνθρωποι, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

  Ο συριακός στρατός επιδιώκει να θέσει υπό τον έλεγχό του την Ανατολική Γούτα, μια περιοχή που βρίσκεται στα χέρια των ανταρτών από το 2012 και αποτελεί τον τελευταίο θύλακά τους κοντά στη Δαμασκό.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk