• Αναζήτηση
 • Μέρκελ: «Η Ελλάδα έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο»

  Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε την Παρασκευή πως πιστεύει ότι «υπάρχει ισχυρή πιθανότητα» τα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) να εγκρίνουν τη συμφωνία συνασπισμού με τη συντηρητική Ένωσή της

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε την Παρασκευή πως πιστεύει ότι «υπάρχει ισχυρή πιθανότητα» τα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) να εγκρίνουν τη συμφωνία συνασπισμού με τη συντηρητική Ένωσή της.

  «Νομίζω πως έπειτα από ένα πολύ λεπτομερές και εξαντλητικό προσχέδιο μιας συμφωνίας συνασπισμού, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα ότι τόσο τα μέλη του SPD όσο και το συνέδριο της CDU… θα δώσουν μια θετική αποτίμηση αυτής της συμφωνίας συνασπισμού», είπε η Μέρκελ.

  «Αλλά πρέπει να περιμένουμε για τα αποτελέσματα», δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.

  «Η Ελλάδα έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο»

  Η Ευρωζώνη έχει ξεπεράσει την περίοδο των προγραμμάτων διάσωσης, καθώς η Ελλάδα έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο και όλες οι οικονομίες βρίσκονται σε ανάπτυξη, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο η Αγγελα Μέρκελ.

  Η πολιτική της Ευρωζώνης και στο μέλλον θα βασίζεται στην αλληλεγγύη και στην ισχύ σαφών κανόνων πρόσθεσε.

  Κόσμος