• Αναζήτηση
 • Αβραμόπουλος για Novartis: «Συκοφάντες και νοσηρά μυαλά μου έστησαν σκευωρία»

  Για «σκοτεινή υπόθεση που βαραίνει ως σκιά στην ελληνική κοινωνία και υπονομεύει τη δημοκρατία» έκανε λόγο ο ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Για «σκοτεινή υπόθεση που βαραίνει ως σκιά στην ελληνική κοινωνία και υπονομεύει τη δημοκρατία» έκανε λόγο ο ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου για την υπόθεση Novartis που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία της Κομισιόν στην Αθήνα.

  «Συκοφάντες και νοσηρά μυαλά μου έστησαν σκευωρία» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ έκανε γνωστό ότι
  καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ κατέθεσε ήδη αίτημα να ανακαλέσει άμεσα την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα για να προστατευθεί, όπως είπε, το κύρος της δικαιοσύνης από κύκλους που λειτουργούν εξωθεσμικά.΄

  «Γνωρίζετε ότι εδώ και πολλές δεκαετίες προσφέρω τις υπηρεσίες μου με κριτήριο το ήθος και με σεβασμό στον πολίτη και στο δημόσιο χρήμα. Για αυτό οι Ελληνες πολίτες με τιμούν διαχρονικά με την εμπιστοσύνη τους. Εκφράζω την αγανάκτησή μου και τη λύπη μου για το γεγονός ότι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη πολύ σημαντικά θέματα ο δημόσιος διάλογος μονοπωλείται από μια υπόθεση που έχει τα χαρακτηριστικά της σκευωρίας» σημείωσε ο ευρωπαίος Επίτροπος.

  «Η υπόθεση αυτή δεν με αγγίζει, δεν με αφορά και την αντιμετωπίζω αποκλειστικά ως συκοφαντία με τη συμμετοχή θλιβερών ψευδομαρτύρων με κουκούλες και άλλων», υπογράμμισε.

  Και πρόσθεσε: «Η εγκληματική δράση θα αποκαλυφθεί όταν γίνει εμπεριστατωμένη δικαστική έρευνα. Είμαι υπερήφανος για το σύνολο της πολιτικής μου διαδρομής στην Ελλάδα αλλά και ως Επιτρόπου όπου θεωρώ ότι συνεισέφερα και θα συνεχίσω να συνεισφέρω υπηρετώντας εκτός από την Ευρώπη και την πατρίδα μου. Κανένας κουκουλοφόρος και καμία σκευωρία δεν θα ρίξει υπόνοια σκιάς στο πρόσωπό μου. Είναι θέμα ηθικής τάξεως και αξιοπρέπειας. Πρόκειται για σκευωρία, τα απίστευτα ψέματα δεν φέρουν τα χαρακτηριστικά της μαρτυρικής κατάθεσης ώστε αυτή να μπορεί να αξιολογηθεί. Εχουν προφανή σκοπό την καθοδηγούμενη ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση μου».

  «Αν δεν αποκατασταθεί η νομιμότητα θα φέρω το ζήτημα στο σύνολο των θεσμών για να αποκατασταθεί το κράτος δικαίου στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

  Το σχόλιο από το περιβάλλον Κώστα Καραμανλή

  Τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφορικά με την υπόθεση Novartis σχολίασε το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή.

  Όπως τονίζεται από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, σε σχέση με τα μεγάλης σημασίας θέματα του μοριακού ελέγχου του αίματος και της αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης, οι επισημάνσεις του κ. Αβραμόπουλου ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk