• Αναζήτηση
 • Επίσκεψη Κούρτς στην Γαλλία με «σαφές φιλοευρωπαϊκό μήνυμα»

  Την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό, έπειτα από την ανάληψη των καθηκόντων του πρόκειται να πραγματοποιήσει στο Παρίσι, ο νέος ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, επισκεπτόμενος τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, στις 12 Ιανουαρίου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό, έπειτα από την ανάληψη των καθηκόντων του πρόκειται να πραγματοποιήσει στο Παρίσι, ο νέος ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, επισκεπτόμενος τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, στις 12 Ιανουαρίου.

  Το διπλωματικό πρωτόκολλο στην Αυστρία ήθελε έως τώρα, τον καγκελάριο μίας νέας αυστριακής κυβέρνησης να δίνει τα πρώτα «διαπιστευτήρια» του στο εξωτερικό, μεταβαίνοντας στο Βερολίνο για επίσκεψη στον Γερμανό ομόλογό του, στην περίπτωση αυτή στην Ανκγέλα Μέρκελ, που αυτή τη φορά έρχεται δεύτερη μετά τον Εμανουέλ Μακρόν, και την οποία, ο Σεμπάστιαν Κουρτς, σπάζοντας την παράδοση και διαμηνύοντας προφανώς τις προτεραιότητές του, πρόκειται να επισκεφθεί στη συνέχεια, μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα, στα μέσα του μήνα.

  Η επίσκεψη στο Παρίσι είναι ένα «σαφές μήνυμα» για την «φιλοευρωπαϊκή στάση» της κυβέρνησης, όπως τονίζεται σχετικά από το γραφείο του Αυστριακού καγκελάριου, ενώ θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών του με τον Γάλλο πρόεδρο, αναμένεται να είναι οι προτεραιότητες της Προεδρίας της Αυστρίας στην ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2018, όπως επίσης τα μεταρρυθμιστικά σχέδια του Εμανουέλ Μακρόν για την ΕΕ και την Ευρωζώνη, αλλά και το μακροχρόνιο ευρωπαϊκό οικονομικό πλαίσιο.

  «Στόχος μας είναι να συμβάλουμε θετικά στην περαιτέρω εξέλιξη της ΕΕ, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της αυστριακής Προεδρίας στην ΕΕ», υπογραμμίζει συχνά σε δηλώσεις του ο ίδιος ο νέος Αυστριακός καγκελάριος.

  Τόσο οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για τον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, όσο και οι τελευταίες καθοριστικές ρυθμίσεις για το Brexit, την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, θα πρέπει προφανώς να διεκπεραιωθούν στη διάρκεια της αυστριακής Προεδρίας, με τον Σεμπάστιαν Κουρτς να έχει ήδη επισημάνει πως δεν θα πρέπει ούτε το Brexit ούτε ο νέος κοινοτικός προϋπολογισμός να δημιουργήσουν επιπλέον κόστος.

  Διαβεβαιώσεις για τον «σαφή φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό» της κυβέρνησής του, ο νέος Αυστριακός καγκελάριος είχε δώσει στις συναντήσεις του στις Βρυξέλλες στις 19 Δεκεμβρίου, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, αλλά και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι την επόμενη ημέρα, τους οποίους είχε επίσης ενημερώσει για τις προτεραιότητες της αυστριακής Προεδρίας στην ΕΕ

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk