• Αναζήτηση
 • Ελβετία: Εκτροχιασμός τρένου από θυελλώδεις ανέμους – 8 τραυματίες

  Οι θυελλώδεις άνεμοι εκτροχίασαν τρένο στην Ελβετία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άνθρωποι. Η χώρα πλήττεται από μια πρωτοφανή καταιγίδα που έχει ξεριζώσει δέντρα και έχει κόψει καλώδια του ηλεκτρικού, αφήνοντας χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν τρένο, εκτροχιάζοντάς το, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άνθρωποι, στην Ελβετία που πλήττεται από πρωτοφανή καταιγίδα.

  Δένδρα έχουν ξεριζωθεί και καλώδια του ηλεκτρικού έχουν κοπεί, τη στιγμή που χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα.

  Ο άνεμος ανέτρεψε το πρώτο βαγόνι του περιφερειακού τρένου Μοντρέ-Μπερνέζ Όμπερλαντ (MOB) κοντά στο Λενκ, την κεντρική Ελβετία.

  «Πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο» σχολίασε έκπληκτος ένας εκπρόσωπος του ΜΟΒ.

  Οι ριπές του ανέμου στην κορυφή Πιλάτους, κοντά στη Λουκέρνη, έφταναν τα 195 χιλιόμετρα την ώρα, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ αφότου ξεκίνησε η καταγραφή της ταχύτητας του ανέμου, το 1981.

  Η μετεωρολογική υπηρεσια έχει εκδώσει προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους σε όλη τη χώρα. Πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει, σε ορισμένες περιοχές διακόπηκαν τα δρομολόγια των φεριμπότ και ματαιώθηκαν πολλές πτήσεις.

  Σε ενημερωτικούς ιστοτόπους αναρτήθηκαν φωτογραφίες και βίντεο του χάους: ένα ελαφρύ, μικρό αεροσκάφος αναποδογύρισε στο Στανς, η σκαλωσιά σε ένα εργοτάξιο κοντά στη Λουκέρνη γκρεμίστηκε και νταλίκες ανατράπηκαν σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους.

  Αποκλεισμός σε χιονοδρομικό αναβατόριο

  Πολλοί άνθρωποι αποκλείστηκαν πάνω σε ένα χιονοδρομικό αναβατόριο στο Ζανκτ Γκάλεν, όταν δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν στις γραμμές μεταφοράς.

  Στη Βέρνη, το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε στηθεί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό έσπασε το μεσημέρι, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς από τον κορμό, ύψους 13 μέτρων και βάρους 2,4 τόνων, που έπεσε στο οδόστρωμα, όπως μετέδωσε το ελβετικό τηλεοπτικό κανάλι RTS.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk