• Αναζήτηση
 • Η τελευταία στρατιωτική επιχείρηση του Ιρακ εναντίον του ΙΚ

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την τελευταία τους στρατιωτική επιχείριση για την εκκαθάριση των τελευταίων θυλάκων που βρίσκονται οι τζιχαντιστές, του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους στη δυτική έρημο της χώρας, ξεκίνησαν τα ιρακινά στρατεύματα την Πέμπτη.  

  «Ο στρατός, η ομοσπονδιακή αστυνομία και (η παραστρατιωτική οργάνωση) Χασντ αλ Σάαμπι ξεκίνησαν σήμερα το πρωί μια ευρεία επιχείρηση για την εκκαθάριση της περιοχής αλ Τζαζίρα, που εκτείνεται στις επαρχίες Σαλαχεντίν, Νινευή και αλ Άνμπαρ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατηγός Αμπντελαμίρ Γιαράλα, επικεφαλής των επιχειρήσεων.

  «Στόχος της επιχείρησης είναι να αποτρέψει στις εναπομείνασες ομάδες του Νταές να διαχυθούν στην περιοχή της ερήμου και να τη χρησιμοποιήσουν ως βάση για μελλοντικές επιθέσεις», επεσήμανε από την πλευρά του ο συνταγματάρχης Σάλαχ Καρίμ.

  Σημειώνεται ότι ο  Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι είχε δηλώσει την Τρίτη, πως το Ισλαμικό Κράτος έχει ηττηθεί από στρατιωτική άποψη, όμως πρόσθεσε ότι θα κηρύξει την τελική νίκη επί των τζιχαντιστών μόνο όταν αυτοί έχουν εκδιωχθεί και από την έρημο.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk