• Αναζήτηση
 • Γιούνκερ: Δεν υπάρχει αρκετή πρόοδος για το Brexit

  Κρίσιμες θα είναι επόμενες μέρες, όσον αφορά την πρόοδο των συνομιλιών ΕΕ – Βρετανίας σχετικά με το Brexit.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Κρίσιμες θα είναι επόμενες μέρες, όσον αφορά την πρόοδο των συνομιλιών ΕΕ – Βρετανίας σχετικά με το Brexit.

  Συμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αναμένεται να φανεί εάν οι συνομιλίες έχουν σημειώσει αρκετή πρόοδο προκειμένου να ακολουθήσει μια δεύτερη φάση διαπραγματεύσεων.

  «Είμαστε σε εντατικές διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να τελειώσουμε την πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων για θέματα όπως τα δικαιώματα των πολιτών, «το ιρλανδικό πρόβλημα», ο λογαριασμός που θα πρέπει να πληρωθεί», είπε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια μιας επίσημης επίσκεψης στην Ελβετία.

  «Τα χειρότερα είναι πίσω μας, αλλά δεν έχει υπάρξει επαρκής πρόοδος ώστε να πω ότι μπορούμε να εισέλθουμε στη δεύτερη φάση των συνομιλιών για τη σχέση μας στο μέλλον. Θα το δούμε μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες», είπε.

  Απαντώντας σε ερώτηση για μια πληροφορία σύμφωνα με την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να καταβάλει 45 δισεκ. λίρες για το διαζύγιο του Βrexit, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε: «Δεν είμαι τόσο τρελός ώστε να δώσω μια άμεση απάντηση στην ερώτηση.»

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk