• Αναζήτηση
 • Στα Σπάτα πριν το χειρουργείο ο Γιόχανσον

  Ο μέσος της ΑΕΚ επέστρεψε το πρωί στη χώρα μας, επισκέφθηκε τα Σπάτα όπου συναντήθηκε με το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ και μέσα στην ημέρα, θα γίνει γνωστό το που θα χειρουργηθεί και πως θα προχωρήσει η αποκατάστασή του.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο Γιάκομπ Γιόχανσον υπέστη ρήξη χιαστού στο ματς της Ιταλίας με την Σουηδία και άμεσα, θα υποβληθεί σε επέμβαση, χάνοντας έτσι το υπόλοιπο της σεζόν.

  Ο μέσος της ΑΕΚ επέστρεψε το πρωί στη χώρα μας, επισκέφθηκε τα Σπάτα όπου συναντήθηκε με το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ και μέσα στην ημέρα, θα γίνει γνωστό το που θα χειρουργηθεί και πως θα προχωρήσει η αποκατάστασή του.

  Η ΑΕΚ από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα στον Γιόχανσον και τον στηρίζει, με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να έχει επικοινωνήσει μαζί του και να του έχει μεταφέρει τις ευχές για ταχεία ανάρρωση από όλους τους ανθρώπους της ομάδας.

  Τονίζοντας πως όλοι θα είναι δίπλα του, με την ΑΕΚ να στηρίζει τον άτυχο μέσο. Κάτι, που ενδεχομένως να εκφραστεί και σε επίπεδο ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών, που λήγει το καλοκαίρι. Μιας και είχαν ήδη γίνει οι πρώτες κουβέντες προς αυτή την κατεύθυνση, από το προηγούμενο διάστημα.

  Αποζημίωση από τη FIFA

  Παράλληλα, η ΑΕΚ θα λάβει αποζημίωση από την FIFA, η οποία ισοδυναμεί με τις αποδοχές του ποδοσφαιριστή μέχρι εκείνος να επιστρέψει στην ενεργό δράση.

  Η περίπτωσή του είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές που αφορούν το Clubs Protection Programme (CPP) της FIFA το οποίο σχετίζεται με τις αποζημιώσεις των συλλόγων από τραυματισμούς παικτών κατά τη διάρκεια επίσημων αγώνων εθνικών ομάδων.

  Το σχέδιο εκπονήθηκε το 2012 και επί της ουσίας προσδιορίζει ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι υπεύθυνη να καλύπτει οικονομικά τους παίκτες κατά το διάστημα της απουσίας τους.

  «Αν ένας ποδοσφαιριστής τραυματιστεί σε ατύχημα όταν αγωνίζεται με την εθνική του ομάδα σε αγώνα «Α» (σ.σ. επίσημα ματς ή αναγνωρισμένα φιλικά), τότε ο σύλλογός του θα αποζημιωθεί για την υποχρέωσή του να εξακολουθήσει να καταβάλει τον συμφωνηθέντα μισθό του παίκτη, παρότι εκείνος είναι προσωρινά μη ικανός να εκτελέσει τις υποχρεώσεις του» αναφέρει η σχετική νομοθεσία.

  Αθλητισμός
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk