• Αναζήτηση
 • Ν. Αλιβιζάτος: Γιατί επέλεξα οι εκλογές για επικεφαλής της Κεντροαριστεράς να γίνουν στις 12 Νοεμβρίου

  Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε οι εκλογές να γίνουν στις 12 Νοεμβρίου, παρά τις ενστάσεις που είχαν διατυπωθεί από την πλευρά των υποψηφίων και κυρίως του Σταύρου Θεοδωράκη, τις οποίες χαρακτηρίζει εύλογες, εξηγεί στα μέλη της επιτροπής ο Νίκος Αλιβιζάτος.

  Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε οι εκλογές να γίνουν στις 12 Νοεμβρίου, παρά τις ενστάσεις που είχαν διατυπωθεί από την πλευρά των υποψηφίων και κυρίως του Σταύρου Θεοδωράκη, τις οποίες χαρακτηρίζει εύλογες, εξηγεί στα μέλη της επιτροπής ο Νίκος Αλιβιζάτος.

  Ο κ. Αλιβιζάτος γνώριζε ότι η επιλογή του δεν ήταν εύκολη καθώς θα προκαλούσε αντιδράσεις. Όπως, όμως αναφέρουν συνομιλητές του ήταν μια απόφαση που δεν ελήφθη εύκολα αλλά ο επικεφαλής της επιτροπής «αποφάσισε να πάρει το ρίσκο» προκειμένου να λήξουν οι διαδικαστικές εκκρεμότητες.

  «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι «αν θέλαμε οι εκλογές να διεξαχθούν εντός του τρέχοντος έτους, δεν υπήρχαν εναλλακτικές δυνατότητες» αναφέρει σε επιστολή του προς τα μέλη της επιτροπής. «Με πάνω από 100 εθελοντές δικηγόρους ως προέδρους των εφορευτικών επιτροπών, οι 26.11 και 3.12 αποκλείονταν λόγω εκλογών των Δικηγορικών Συλλόγων. Στις 16 και 17.12 έχει αναγγελθεί το συνέδριο της ΝΔ. Άρα, η μόνη μέρα που μας έμενε ήταν η 10.12 (με πρόβλημα, ωστόσο, για τον 2ο γύρο)», αναφέρει χαρακτηριστικά.

  Ο κ. Αλιβιζάτος υπογραμμίζει ότι «πήρα την απόφαση να προχωρήσω, παρά τις ενστάσεις του Σταύρου Θεοδωράκη και του Νίκου Ανδρουλάκη, που εύλογα επικαλούνταν (και μάλιστα από παλιά, ο πρώτος) την διεξαγωγή στην Αθήνα του κλασικού Μαραθωνίου» και αναφέρεται στα μέτρα-αντιστάθμισμα που δεν θα εμποδίσουν τους πολίτες να πάρουν μέρος στη διαδικασία.

  Όπως αναφέρει «με λυμένα πλέον τα βασικά διαδικαστικά, έχει ανοίξει ο δρόμος της πολιτικής. Για την επιτυχία αυτής της καινούριας φάσης καλούμαστε όλοι να βοηθήσουμε, συμβάλλοντας στην προβολή των απόψεων των υποψηφίων επιτέλους επί της ουσίας.»

  Ο κ. Αλιβιζάτος σημειώνει ότι «με λυμένα πλέον τα βασικά διαδικαστικά, έχει ανοίξει ο δρόμος της πολιτικής. Για την επιτυχία αυτής της καινούριας φάσης καλούμαστε όλοι να βοηθήσουμε, συμβάλλοντας στην προβολή των απόψεων των υποψηφίων επιτέλους επί της ουσίας.»

  Η επιστολή Αλιβιζάτου στα μέλη της Επιτροπής

  «Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,

  ‘Όπως ασφαλώς θα έχετε ενημερωθεί, μετά τη συνάντηση που είχα –ύστερα από την σχετική εξουσιοδότησή σας- χθες (9.10.2017) με τις εταιρίες που ανέλαβαν την διεξαγωγή της on line ψηφοφορίας, μετατέθεσα κατά μια μόλις εβδομάδα οι ημερομηνίες των εκλογών (12 και 19.11, αντί για 5 και 12.11). Διότι οι εταιρίες δεν μπορούσαν να εγγυηθούν την ασφάλεια του συστήματος, αν οι εκλογές γινόταν προ της 10.11 (ακόμη και αν ήμασταν πανέτοιμοι από πλευράς εθελοντών).

  Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, αν θέλαμε οι εκλογές να διεξαχθούν εντός του τρέχοντος έτους, δεν υπήρχαν εναλλακτικές δυνατότητες. Με πάνω από 100 εθελοντές δικηγόρους ως προέδρους των εφορευτικών επιτροπών, οι 26.11 και 3.12 αποκλείονταν λόγω εκλογών των Δικηγορικών Συλλόγων. Στις 16 και 17.12 έχει αναγγελθεί το συνέδριο της ΝΔ. Άρα, η μόνη μέρα που μας έμενε ήταν η 10.12 (με πρόβλημα, ωστόσο, για τον 2ο γύρο). Πήρα έτσι την απόφαση να προχωρήσω, παρά τις ενστάσεις του Σταύρου Θεοδωράκη και του Νίκου Ανδρουλάκη, που εύλογα επικαλούνταν (και μάλιστα από παλιά, ο πρώτος) την διεξαγωγή στην Αθήνα του κλασικού Μαραθωνίου. Ως αντιστάθμισμα, όπως θα διαπιστώσετε και από το δελτίο τύπου που εξέδωσα και που σας στέλνω (βλ. συνημμένο), έχω δεσμευθεί να πάρουμε όλα τα μέτρα ώστε να διευκολυνθούν οι αθλητές που θα επιθυμούσαν να ψηφίσουν, καθώς και όλοι όσοι θα δυσκολευθούν εκείνη την Κυριακή στις μετακινήσεις τους (παράταση ωραρίου, πρόσθετα εκλογικά τμήματα από τα αρχικώς προγραμματισθέντα κ.λπ.). Σκοπός μου ήταν να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα με τις διαδικαστικές εκκρεμότητες.

  Με λυμένα πλέον τα βασικά διαδικαστικά, έχει ανοίξει ο δρόμος της πολιτικής. Για την επιτυχία αυτής της καινούριας φάσης καλούμαστε όλοι να βοηθήσουμε, συμβάλλοντας στην προβολή των απόψεων των υποψηφίων επιτέλους επί της ουσίας, αλλά προπάντων –και ας μου επιτραπεί να το υπογραμμίσω- όλων εκείνων των ψυχικών στοιχείων που μας ενώνουν. Οι υποψήφιοι, όπως έγραψε προ καιρού και ο Γιάννης Βούλγαρης, είναι πάνω απ’ όλα, είναι συνιδρυτές του νέου πολιτικού φορέα της ιστορικής δημοκρατικής παράταξης και μετά αντίπαλοι. Ας μην το ξεχνάμε. Κοντολογίς, μαζί με την προβολή των θέσεων των υποψηφίων, θεωρώ εξ ίσου σημαντικό να συνδράμουμε στη δημιουργία κλίματος ψυχικής επαφής μεταξύ τους.

  Κατά τα λοιπά, οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί Με λυμένα πλέον τα βασικά διαδικαστικά, έχει ανοίξει ο δρόμος της πολιτικής. Για την επιτυχία αυτής της καινούριας φάσης καλούμαστε όλοι να βοηθήσουμε, συμβάλλοντας στην προβολή των απόψεων των υποψηφίων επιτέλους επί της ουσίας».

  Πολιτική