• Αναζήτηση
 • Συνεχίζεται η κόντρα Λευκού Οίκου και αθλητών του NFL για τον εθνικό ύμνο

  Στις εξέδρες της Ιντιανάπολις βρέθηκε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πενς προκειμένου να παρακολουθήσει αγώνα για το NFL, ωστόσο αποχώρησε μόλις οι αθλητές γονάτισαν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ένα ακόμα επεισόδιο στην κόντρα μεταξύ των παικτών του αμερικανικού ποδοσφαίρου και της ηγεσίας του Λευκού Οίκου έλαβε χώρα τα ξημερώματα στην Ιντιανάπολις.

  Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πενς βρέθηκε στο γήπεδο με τη σύζυγό του προκειμένου να παρακολουθήσει την αναμέτρηση Colts – 49ers, ωστόσο εγκατέλειψε την εξέδρα μετά τη διαμαρτυρία ορισμένων παικτών που γονάτισαν κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου.

  «Έφυγα από τον αγώνα, γιατί ο πρόεδρος Τραμπ και εγώ δεν πρόκειται να τιμήσουμε κανένα γεγονός που δεν σέβεται τους στρατιώτες μας, τη σημαία μας και τον εθνικό μας ύμνο» ανέφερε σε δήλωσή του ο Πένς.

  Λίγο μετά ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Ζήτησα εγώ από τον αντιπρόεδρο Πένς να αποχωρήσει από το γήπεδο, αν οι παίκτες γονάτιζαν, προσβάλλοντας τη χώρα μας, είμαι περήφανος γι ‘αυτόν και τη γυναίκα του, κυρία Κάρεν».

  Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει εδώ και καιρό προτρέψει τους ιδιοκτήτες των ομάδων, να διώχνουν τους παίκτες που γονατίζουν κατά τη διάρκεια του ύμνου σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και από τους οπαδούς να φεύγουν από το γήπεδο, προκαλώντας την σχεδόν ομόφωνη αντίδραση του κόσμου του NFL, η οποία ζήτησε το σεβασμό του δικαιώματος να εκφράζουν τη γνώμη τους.
   

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk