• Αναζήτηση
 • Κεντροαριστερά: Στους υποψήφιους η απόφαση για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία

  Πιο συγκεκριμένες προτάσεις για το χρονοδιάγραμμα και το κόστος των διαδικασιών θα παρουσιάσει στους υποψηφίους μέσα στην εβδομάδα ο Νίκος Αλιβιζάτος.

  Πιο συγκεκριμένες προτάσεις για το χρονοδιάγραμμα και το κόστος των διαδικασιών θα παρουσιάσει μέσα στην εβδομάδα ο Νίκος Αλιβιζάτος. Σε επιστολή του προς τους υποψηφίους κάνει ένα βήμα πίσω στο θέμα της σύσκεψης με τους υποψηφίους αρχηγούς αλλά όπως λέγεται τους «πετάει το μπαλάκι» στο ζήτημα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, το οποίο χαρακτηρίζει «πολιτικό», εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της επιτροπής, άρα απαιτείται η μεταξύ τους συνεννόηση.

  Ο κ. Αλιβιζάτος επισημαίνει ότι από τις απαντήσεις των υποψηφίων στην επιστολή του, προκύπτει ότι «χρειάζονται πιο συγκεκριμένες προτάσεις για το χρονοδιάγραμμα και το κόστος των διαδικασιών.» «Αναλαμβάνω την ευθύνη, σε συνεργασία με την τεχνική επιτροπή της ΑΕΔΔ, να σας τις υποβάλω για έγκριση εντός της εβδομάδος», διαβεβαιώνει.

  Ο κ. Αλιβιζάτος καλεί τους υποψηφίους να αποφασίσουν με όποιο τρόπο θεωρούν προσφορότερος. Ο ίδιος είχε προτείνει μια σύσκεψη των υποψηφίων αρχηγών υπό την προεδρία του, την Τρίτη, την οποία απέρριψε η Φώφη Γεννηματά. Ο κ. Αλιβιζάτος τονίζει ότι «για να αποφασίσετε επί των ανωτέρω σας πρότεινα κοινή σύσκεψη» και υπογραμμίζει: απόκειται σε σας να την αποδεχθείτε ή να προκρίνετε άλλο προσφορότερο τρόπο για να καταλήξετε σε κοινή απόφαση, οπωσδήποτε πάντως εντός της εβδομάδος

  Τέλος φαίνεται να ρίχνει το μπαλάκι της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας στους υποψήφιους. «Στο ζήτημα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες. Ασφαλώς μπορούν να γεφυρωθούν. Το θέμα όμως είναι καθαρά πολιτικό και άρα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της ΑΕΔΔ. Είναι συνεπώς απαραίτητη η μεταξύ σας συνεννόηση, ώστε να καταλήξετε, σε λύση που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε» σημειώνει.

  Ο κ. Αλιβιζάτος τονίζει ότι «έχουμε αναλάβει ένα σημαντικό αλλά δύσκολο έργο. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα το φέρουμε σε πέρας. Με σοβαρότητα, χωρίς βιασύνες και χωρίς να θυσιάζουμε την ουσία στις εντυπώσεις. Αυτό περιμένουν από μας οι πολίτες. Το επιδιώκουμε, θα το πετύχουμε.»

  Μετά την επιστολή προς τους αρχηγούς ο κ. Αλιβιζάτος ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής από τα οποία, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δέχθηκε ένα καταιγισμό mail με αίτημα την άμεση σύγκληση της. Ο κ. Αλιβιζάτος απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν συντρέχει λόγος σύγκλησης της επιτροπής. Εκτίμησε ότι η επιτροπή θα συνεδριάσει Πέμπτη ή Παρασκευή οπότε αναμένονται οι απαντήσεις επί των τεχνικών θεμάτων.

  Η επιστολή Αλιβιζάτου

  «Έχουμε αναλάβει ένα σημαντικό αλλά δύσκολο έργο. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα το φέρουμε σε πέρας. Με σοβαρότητα, χωρίς βιασύνες και χωρίς να θυσιάζουμε την ουσία στις εντυπώσεις. Αυτό περιμένουν από μας οι πολίτες. Το επιδιώκουμε, θα το πετύχουμε.

  Όλοι οι υποψήφιοι απάντησαν στις προτάσεις μου της Παρασκευής 22.9.2017 και σας ευχαριστώ, όλες και όλους, γι’ αυτό.

  Από τις απαντήσεις σας προκύπτει ότι:

  (α) Χρειάζονται πιο συγκεκριμένες προτάσεις για το χρονοδιάγραμμα και το κόστος των διαδικασιών. Αναλαμβάνω την ευθύνη, σε συνεργασία με την τεχνική επιτροπή της ΑΕΔΔ, να σας τις υποβάλω για έγκριση εντός της εβδομάδος.

  (β) Στο ζήτημα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες. Ασφαλώς μπορούν να γεφυρωθούν. Το θέμα όμως είναι καθαρά πολιτικό και άρα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της ΑΕΔΔ. Είναι συνεπώς απαραίτητη η μεταξύ σας συνεννόηση, ώστε να καταλήξετε, σε λύση που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε.

  Για να αποφασίσετε επί των ανωτέρω σας πρότεινα κοινή σύσκεψη. Απόκειται σε σας να την αποδεχθείτε ή να προκρίνετε άλλο προσφορότερο τρόπο για να καταλήξετε σε κοινή απόφαση, οπωσδήποτε πάντως εντός της εβδομάδος.

  Την επιστολή αυτή στέλνω και στους υπόλοιπους υποψηφίους.

  Με τους φιλικούς χαιρετισμούς μου»

  Πολιτική