Νέο προβλήτα κρουαζιέρας εγκαινιάζει η Cosco στον Πειραιά

Tον νέο προβλήτα κρουαζιέρας Αγίου Νικολάου εγκαινιάζουν σήμερα Δευτέρα στο λιμάνι του Πειραιά από την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά και τον κάπτεν Ξου Λιρονγκ, πρόεδρο της China COSCO Shipping Corporation Limited.

Πρόκειται για ένα έργο που ολοκληρώθηκε από τον ΟΛΠ πριν γίνει η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Η κατασκευή του νέου κρηπιδώματος στην περιοχή του Αγ. Νικολάου, μήκους 280 μέτρων και ωφέλιμου βάθους 11,50 μ., θα μπορεί να εξυπηρετεί κρουαζιερόπλοια ενώ έχουν δημιουργηθεί πρόσθετοι χερσαίοι χώροι 8,4 στρεμμάτων.

Σημειώνεται ότι για το άλλο μεγάλο έργο της επέκτασης του λιμανιού κρουαζιέρας στο νότιο τμήμα του λιμανιού του Πειραιά ύψους 135 εκατ. ευρώ το 90% της χρηματοδότησής του έχει ενταχθεί σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Υπενθυμίζεται ότι η Cosco έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα να μετατρέψει τον Πειραιά σε υπ’ αριθμόν ένα λιμάνι στη Μεσόγειο για την κρουαζιέρα και για αυτό το λόγο έχει ξεκινήσει επαφές με μεγάλες εταιρείες του κλάδου. Εξάλλου και στον Πειραιά πιστεύουν ότι η ανάπτυξη του λιμανιού θα φέρει ανάπτυξη και στη πόλη και αναμένεται να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Ωστόσο στην πρώτη επίσημη εκδήλωση της Cosco μετά την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού δεν θα παραστεί ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας καθώς θα βρίσκεται στη Μάλτα από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη 5/10/2016, στο πλαίσιο της 4ης Τριμερούς Συνάντησης αρμόδιων για ναυτιλιακά θέματα υπουργών Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας που διοργανώνεται στη Βαλέττα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου αντικείμενο συζήτησης θα είναι ο συντονισμός των τριών ναυτικών κρατών για ζητήματα που αφορούν την περαιτέρω συνεργασία των τριών χωρών, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, όπως και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη Ναυτιλία που συζητιούνται στο πλαίσιο, τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και του ΙΜΟ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk