«Λίφτινγκ» στο αρχαίο θέατρο Μήλου

Το αναστηλωμένο αρχαίο θέατρο της Μήλου παραδόθηκε το Σάββατο 9 Ιουλίου στο κοινό, μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών ανάδειξής του.

Το αναστηλωμένο αρχαίο θέατρο της Μήλου παραδόθηκε το Σάββατο 9 Ιουλίου στο κοινό, μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών ανάδειξής του.
Στην αρχή της βραδιάς η μουσικός και ερμηνεύτρια Όλγα Καμηλάρη, συνοδεία σχήματος καλλιτεχνών που κατάγονται ή ζουν στη Μήλο, τραγούδησε επιλογές από τραγούδια μεγάλων ελλήνων συνθετών. Ακολούθησε ξενάγηση στον χώρο του αρχαίου θεάτρου από την υπεύθυνη του έργου, αρχαιολόγο κ. Π. Πάντου, σε ζωντανό διάλογο με τους θεατές.
Η απόδοση του μνημείου έγινε από την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μαρία Βλαζάκη – Ανδρεαδάκη και τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κ. Δ. Αθανασούλη. Συνόδευσαν η παιδική χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου «Μηλίων Τέχνες» και εν συνεχεία ακλούθησε η παράσταση του σκηνοθέτη κ. Πέτρου Ζούλια «Ο Διάλογος των Μηλίων», που βασίζεται στον γνωστό διάλογο Αθηναίων – Μηλίων, όπως τον γνωρίζουμε από το κείμενο του Θουκυδίδη.
Η ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Δήμο Μήλου, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Ν. Αιγαίου 2007-2013, με προϋπολογισμό 1.547.206,36€.
Στόχος της αναστήλωσης του θεάτρου είναι να αποτελέσει πυρήνα πολιτισμού τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για τον τουρισμό.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk