Έξι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Σύνοδο Επιχειρηματικότητας 2016 (GES) που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 24 Ιουνίου, στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια.
H GES συγκεντρώνει ήδη από το 2010, τους σημαντικότερους καινοτόμους, στοχαστές, κοινωνικούς επιχειρηματίες και επενδυτές. Κάθε διοργάνωση GES λαμβάνει χώρα σε μια διαφορετική περιοχή του κόσμου, από τις Ηνωμένες Πολιτείες έως την υποσαχάρια Αφρική. Η φετινή GES θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, στην καρδιά της Silicon Valley (https://www.ges2016.org/).
Στη φετινή Σύνοδο Επιχειρηματικότητας (GES) θα συμμετέχουν, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, οι:
·Ιωάννα Φωτοπούλου, Project Manager, Social Impact Award
·Ζωή Γιαβρή, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Advantis Medical Imaging
·Μάγκυ Κοντού, Συνιδρύτρια & Επικεφαλής Καινοτομίας, SimpleApps / Tourismart
·Αναστασία Σιάπκα, Συνιδρύτρια, Code it Like a Girl
·Κωνσταντίνος Συνοδινός, Ιδρυτής, Championsid.com
·Ξένια Βασιλειάδη, Ιδρύτρια, TripElina
Η ελληνική αντιπροσωπεία περιλαμβάνει πέντε γυναίκες, σηματοδοτώντας το σημαντικό ρόλο των γυναικών στο ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και η GES χρηματοδοτούν τη συμμετοχή των εν λόγω επιχειρηματιών. Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative-THI), ένα παγκόσμιο κίνημα των Ελλήνων της Διασποράς και σημαντικός εταίρος της Πρεσβείας των ΗΠΑ σε προγράμματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, καλύπτει, επίσης, μέρος των δαπανών της ελληνικής αποστολής.
Κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνόδου Επιχειρηματικότητας, η ελληνική αποστολή θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με εκατοντάδες αντίστοιχες από όλο τον κόσμο και να εντοπίσει ευκαιρίες για συνεργασία και χρηματοδότηση.
Αλλωστε, στόχος της Παγκόσμιας Συνόδου Επιχειρηματικότητας είναι να φέρει σε επαφή επιχειρηματίες και να τους προσφέρει ευκαιρίες και γνωριμίες που χρειάζονται για να δημιουργήσουν και να καινοτομήσουν. Οι ΗΠΑ φιλοξενούν την 7η Παγκόσμια Σύνοδο Επιχειρηματικότητας, η οποία στο παρελθόν είχε φιλοξενηθεί και πάλι από τις ΗΠΑ και τις κυβερνήσεις της Τουρκίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Μαλαισίας, του Μαρόκο και της Κένυας.