Άνοιγμα σε πρόσωπα που δεν τον στήριξαν στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να ενισχύσει το μήνυμά του για ενότητα και να δείξει στην πράξη ότι εννοεί τη σύνθεση.

Σύμφωνα με αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη, για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας προτείνεται ο βουλευτής Καρδίτσας και πρώην υφυπουργός Κώστας Τσιάρας, η εκλογή του οποίου θα γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. στους βουλευτές.

Για αναπληρωτές του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτείνονται οι βουλευτές: Κώστας Βλάσης (Αρκαδίας), Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζας), Αθανάσιος Καββαδάς (Λευκάδας), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας) και Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η διάταξη της Ν.Δ.στο Κοινοβούλιο, όπου ορίστηκε πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Νίκος Δένδιας, βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός. Δεύτερος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος τοποθετήθηκε ο Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός και το…«βάπτισμα του πυρός» παίρνει η νέα βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κεραμέως, η οποία είναι η τρίτη κοινοβουλευτική εκπρόσωπος.

Η έκπληξη ήταν η τοποθέτηση στη θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος, του «καραμανλικού» βουλευτή Β’ Αθηνών Γιώργου Κουμουτσάκου, ενός στελέχους που γνωρίζει άριστα τα της επικοινωνίας και έχει διατελέσει και στο παρελθόν στο ίδιο πόστο.

Αναβαθμισμένο ρόλο θα έχει ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης που τοποθετήθηκε αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.και θα είναι και ο σύνδεσμος του κόμματος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ουσιαστικά, προαλείφεται για γραμματέας της Π.Ε., μετά το συνέδριο του κόμματος, απ’ όπου και θα παραλάβει τη σκυτάλη από τον νυν γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος έχουν κλειδώσει αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι δύο αντιπρόεδροι οι οποίοι φέρεται ότι είναι ο κ. Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος θα είναι και υπεύθυνος προγράμματος και ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Την Τετάρτη μετά τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι κκ Κυρ. Μητσοτάκης και Β. Μεϊμαράκης, αποφάσισαν να έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση το απόγευμα της Πέμπτης, μετά την συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.