L’Oreal: Συμμετοχή στην 21η Διεθνή Συνδιάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή

Ο όμιλος L’Oréal συμμετείχε ενεργά στην 21η Διεθνή Συνδιάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία έλαβε χώρα από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου στο Παρίσι.

L’Oreal: Συμμετοχή στην 21η Διεθνή Συνδιάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή | tovima.gr
Ο όμιλος L’Oréal συμμετείχε ενεργά στην 21η Διεθνή Συνδιάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία έλαβε χώρα από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου στο Παρίσι.
Η συνδιάσκεψη αποτέλεσε ένα ορόσημο στην κατεύθυνση των προσπαθειών περιορισμού των αρνητικών συνεπειών της ανθρώπινης δραστηριότητας, όσον αφορά στην επιδείνωση του κλίματος σε όλη τη γη.
H L’Oréal παρουσίασε τις δράσεις της σε ένα περίπτερο 100 τετρ. μέτρων, στις εγκαταστάσεις του Grand Palais, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τον αναγκαίο μετασχηματισμό των διαδικασιών παραγωγής, αλλά και του γενικότερου οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης, προς την υιοθέτηση πιο φιλικών στο περιβάλλον, υπεύθυνων και βιώσιμων πρακτικών.
Με τη συμμετοχή της, η L’Oréal θέλησε να εστιάσει την προσοχή των καταναλωτών στις διαχρονικές και πολύ σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει εδώ και πολύ καιρό, σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση.
Η δράση της εταιρείας
Από το 2013, η L’Oréal έχει αναπτύξει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης «Sharing Beauty With All», στο οποίο συγκαταλέγονται όλες οι συντονισμένες και μεθοδικές δράσεις σε επιχειρησιακό και κοινωνικό επίπεδο, οι οποίες κατατείνουν σε ένα πιο οικολογικό και υπεύθυνο επιχειρηματικό μοντέλο, αλλά και τη διάχυση του μηνύματος της ανάληψης πρωτοβουλιών, στους κόλπους της κοινωνίας.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει 3 κατευθυντήριους άξονες:
– Μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην παραγωγική διαδικασία, κατά 20%, μέχρι το 2020.
– Ενίσχυση της καταναλωτικής συνείδησης, για την εμπέδωση πρακτικών βιώσιμης καταναλωτικής συμπεριφοράς.
– Δέσμευση για πλήρη αποσύνδεση της παραγωγής της εταιρείας από οποιαδήποτε δραστηριότητα έχει να κάνει με αποδασώσεις.
Από το 2014, η L’Oréal, όχι μόνο έχει καταφέρει να τηρήσει τους συγκεκριμένους όρους, αλλά να τους υπερκαλύψει, καθώς έχει μειώσει κατά 50% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, σε απόλυτες τιμές μεταξύ 2005 – 2015, παρά την αύξηση της παραγωγής της κατά 22%.
Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στις συντονισμένες ενέργειες εκ μέρους όλου του ομίλου L’Oréal, έτσι ώστε όλες οι νέες εγκαταστάσεις να ακολουθήσουν αυστηρά προηγμένα ενεργειακά πρότυπα, βάσει των διεθνών προδιαγραφών, όπως LEED, HQE και BREEAM.
Από το 2007, η L’Oréal έχει ξεκινήσει ένα εκτενές πλαίσιο συγκεκριμένων δράσεων, για τη χρησιμοποίηση πρώτων υλών και συγκεκριμένα σογιέλαιου, φοινικέλαιου και ινών ξύλου, τα οποία δεν προέρχονται από δραστηριότητες αποδάσωσης.
Στην κατεύθυνση αυτή, από το 2014, το 67% των νέων προϊόντων της L’Oréal συμβαδίζει με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές, ενώ από το 2012 το 100% των πρώτων υλών φοινικελαίου και των υποπροϊόντων αυτού, που χρησιμοποιούνται, είναι ήδη πιστοποιημένο σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια των προδιαγραφών RSPO (www.rspo.org).
Επίσης, το 97,9% του χαρτιού που χρησιμοποιείται στις συσκευασίες, είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με αντίστοιχες προδιαγραφές, όπως FSC και PEFC.
Η L’Oréal έχει ήδη αναγνωριστεί ως μια ηγέτιδα σε εταιρικό επίπεδο, στο στόχο της καταπολέμησης των κλιματικών αλλαγών, καθώς ήδη από το 2003 συμμετέχει πολύ ενεργά στο Carbon Disclosure Project (CDP), έναν διεθνή μη κυβερνητικό οργανισμό, ο οποίος αναλύει τις εταιρικές προσπάθειες για την καταμέτρηση, τεκμηρίωση και μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Η L’Oréal έχει, για 3η συνεχή χρονιά, αξιολογηθεί στην ανώτερη κλίμακα «Α» των επιδόσεων σε αυτό το πρόγραμμα, όσον αφορά στη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και βαθμολογία 99/100 ως προς τη διαφάνεια και την τεκμηρίωση, με δημοσιεύσεις όλων των σχετικών εκθέσεων που την αφορούν.
Ανάμεσα σε άλλες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, η L’Oréal έχει συστήσει μια επιτροπή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, ειδικούς σε θέματα κλιματικής αλλαγής, στην οποία προεδρεύει ο Christian de Perthuis, καθηγητής του Πανεπιστημίου Paris Dauphine και ιδρυτής της Έδρας Κλιματικής Οικονομίας.
Σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται, η L’Oréal έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες για στενή συνεργασία με όλες τις αρμόδιες, κυβερνητικές και μη, αρχές, με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών, για τη βελτίωση μέτρων καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.
Στη Γαλλία, η L’Oréal συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα μείωσης του αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα, τόσο όσον αφορά στις επενδύσεις κεφαλαίων, όσο και τις διαδικασίες R&D. Παρομοίως, στις ΗΠΑ, η L’Oréal USA βρίσκεται ανάμεσα στις 81 εταιρείες, που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο του σχετικού συμφώνου δέσμευσης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής (American Act on Climate Pledge).
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk