Τι σημαίνει για την Ιντεάλ η διακοπή της συνεργασίας με τη Toshiba

Η Ιντεάλ θα συνεχίσει να εφοδιάζει την ελληνική αγορά με προϊόντα Toshiba για το επόμενο χρονικό διάστημα -μέχρι τέλος Μαρτίου 2016- ημερομηνία που η Toshiba θα διακόψει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, αναφέρει ο ελληνικός όμιλος

Τι σημαίνει για την Ιντεάλ η διακοπή της συνεργασίας με τη Toshiba | tovima.gr

Η Ιντεάλ θα συνεχίσει να εφοδιάζει την ελληνική αγορά με προϊόντα Toshiba για το επόμενο χρονικό διάστημα -μέχρι τέλος Μαρτίου 2016- ημερομηνία που η Toshiba θα διακόψει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, αναφέρει ο ελληνικός όμιλος.

Πρόσφατα η Toshiba Corporation ανακοίνωσε τη διακοπή της εμπορίας ηλεκτρονικών υπολογιστών που απευθύνονται σε καταναλωτές σε πολλές διεθνείς αγορές συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης μέχρι το τέλος Μαρτίου 2016. Η θυγατρική εταιρεία του ομίλου Iντεάλ με την επωνυμία Ιντεάλ Ηλεκτρονική ΑΒΕΕ, μεταξύ των άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, έχει αναλάβει και τη διανομή των ηλεκτρονικών υπολογιστών Toshiba στην ελληνική αγορά.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού ομίλου, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015 ο όμιλος μείωσε σημαντικά το απόθεμα του σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές Toshiba, η αξία του οποίου ανέρχεται σήμερα σε 400.000 ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος του αναμένεται να διατεθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, όπως και οι νέες παραλαβές εμπορευμάτων, οι οποίες θα καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς για τους επόμενους μήνες.
Όπως επισημαίνει η διοίκηση, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η επιχειρηματική δραστηριότητα του ομίλου στη διανομή των ηλεκτρονικών υπολογιστών Toshiba έβαινε μειούμενη και στην τρέχουσα χρήση δεν συνεισέφερε σημαντικά στην κερδοφορία του. Η διακοπή αυτής της επιχειρηματικής δραστηριότητας θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του ετήσιου κύκλου εργασιών του ομίλου αλλά όχι και σημαντική μείωση της κερδοφορίας του.
Ο όμιλος τα τελευταία χρόνια έχει μειώσει την εξάρτησή του από τη συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα, έχοντας αναπτύξει νέες δραστηριότητες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα έχει διευρύνει τις δραστηριότητές του, και έχει αναλάβει τη διανομή Λευκών συσκευών (Liebherr, Gorenje, Faber, Brandt, Turboair), τη διανομή προϊόντων πληροφορικής ACER καθώς και την σταθερή και οργανική επέκταση των δραστηριοτήτων του ομίλου στην ψηφιακή ασφάλεια στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες εκτός από την Ελλάδα, όπως στο Ισραήλ και στη Μεγάλη Βρεττανία και την ανάληψη σημαντικών έργων ψηφιακής ασφάλειας στη Γερμανία, Ισπανία και σε χώρες της Μέσης Ανατολής.
.
.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk