Τζιτζικώστας: Τα πρώτα πέντε βήματα για μια μεγάλη Νέα Δημοκρατία

Τα πρώτα πέντε βήματα για μια μεγάλη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο The HUB Events, στο Γκάζι, ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τα πρώτα πέντε βήματα για μια μεγάλη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο The HUB Events, στο Γκάζι, ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τα πέντε αυτά βήματα, όπως τα περιέγραψε ο κ. Τζιτζικώστας, είναι:

 1. Αμέσως μετά την εκλογή μου θα ορίσω δύο αντιπροέδρους. Έναν για να συντονίζει το κοινοβουλευτικό έργο και έναν που θα αναλάβει την ευθύνη διατύπωσης ενός Σχεδίου Αναγέννησης της χώρας, που θα εφαρμόσουμε ως κυβέρνηση.
 2. Μέσα στις πρώτες δέκα μέρες θα συγκληθούν όλα τα όργανα του κόμματος για να έχουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις για τεκμηριωμένη, αιχμηρή και υπεύθυνη στάση απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Δημιουργείται «σκιώδης κυβέρνηση».
 3. Σε 15 μέρες θα ξεκινήσει ο διάλογος για τη διατύπωση του Σχεδίου Αναγέννησης της χώρας και ταυτόχρονα για ένα νέο Καταστατικό. Στόχος είναι, όσοι μετέχουν στις εκλογές ανάδειξης προέδρου την Κυριακή, να συμμετέχουν ηλεκτρονικά μέσα από ερωτηματολόγια στη δημόσια συζήτηση.
 4. Σ’ αυτό το διάλογο θα μπω πρώτος εγώ. Γι’ αυτό καταθέτω μια πρώτη δέσμη προτάσεων για συζήτηση.

  Οικονομία: Δίκαιο φορολογικό σύστημα και ένα κράτος που παράγει, βασισμένο στην αξιοκρατία.

  Ανάπτυξη: Ίσες ευκαιρίες σε όλους, ανοιχτούς ορίζοντες και σύγχρονη αντίληψη για την αγορά.

  Θεσμικές αλλαγές: Προμετωπίδα η μάχη για συνταγματική αναθεώρηση και τα μέτρα ανάκτησης της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος.

  Παιδεία: Εθνική, εξωστρεφής, συνδεδεμένη με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

  Υγεία και Ασφάλιση: Εδώ και τώρα τομές βασισμένες στην κοινωνική Δικαιοσύνη και την ανταποδοτικότητα.

 5. Στόχος μου είναι στο τέλος της Άνοιξης του 2016, να οδηγήσω την παράταξη σε ένα ανοιχτό συνέδριο αναγέννησης της Κεντροδεξιάς. Να δούμε ποιοι είμαστε, ποιους εκφράζουμε και που θέλουμε να πάμε τη χώρα.

  «Η παρουσίαση των πέντε βημάτων για μια μεγάλη Νέα Δημοκρατία, καθώς και των πολιτικών θέσεων μου, αποτελούν αφενός τους κεντρικούς πυλώνες αλλαγών στην παράταξή μας, αφετέρου, τη βάση του διαλόγου που θα κάνουμε οργανωμένα με τους πολίτες, για την επίτευξη μια νέας κοινωνικής συμφωνίας, μέσα από την οποία θα διαμορφώσουμε το Σχέδιο Αναγέννησης της χώρας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας και εξήγησε ότι αυτές οι κινήσεις αποσκοπούν στην ουσιαστική αλλαγή της Ν.Δ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk