Ο δήμος Πειραιά τίμησε τον Ολυμπιακό για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του

Τιμητικές πλακέτες σε πρώην και νυν αθλητές και παράγοντες του Ολυμπιακού απένειμε το απόγευμα της Δευτέρας ο δήμος Πειραιά σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης καθώς φέτος κλείνει τα 90 του χρόνια.

'. .'
Τιμητικές πλακέτες σε πρώην και νυν αθλητές και παράγοντες του Ολυμπιακού απένειμε το απόγευμα της Δευτέρας ο δήμος Πειραιά σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης καθώς φέτος κλείνει τα 90 του χρόνια.
Κατά την εκδήλωση που έγινε παρουσία πρώην και νυν βουλευτών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων της πόλης τιμήθηκε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά κ. Βαγγέλης Μαρινάκης από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, «ως ελάχιστη αναγνώριση για τη μεγάλη κοινωνική προσφορά του Ολυμπιακού στην πόλη με το φιλανθρωπικό έργο, αλλά και τη διαρκή στήριξή του σε έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των Πειραιωτών.»
Επιπλέον βραβεύτηκε από τον κ. Μώραλη και ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Σωκράτης Κόκκαλης ενώ ο κ. Μαρινάκης απένειμε πλακέτα στην μνήμη του Σταύρου Νταϊφά (το βραβείο παρέλαβε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κυρία Ειρήνη Νταϊφά) και του Νίκου Γουλανδρή (το οποίο θα παραλάβει εκπρόσωπος της οικογένειας του).
Επίσης βραβεύτηκαν και παλαίμαχοι διαφόρων αθλημάτων όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το πόλο, η κολύμβηση και ο στίβος.
Επίσης, βραβείο απονεμήθηκε στον επί σειρά ετών Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού κ. Λεωνίδα Θεοδωρακάκη, από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρο Κόκκαλη, καθώς και της ομάδας Πόλο Γυναικών για την κατάκτηση μέσα σ΄ ένα χρόνο δύο Ευρωπαϊκών τίτλων από την πρώην Βουλευτή και Δημοτική Σύμβουλο κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου.
Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι φέτος δεν γιορτάζει μόνο ο Ολυμπιακός τα 90 χρόνια από την ίδρυση του αλλά και το Δημοτικό Θέατρο που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από 120 χρόνια αλλά και ο δήμος Πειραιά καθώς πριν από 180 χρόνια ορκίστηκε το πρώτο δημοτικό συμβούλιο. Όπως είπε «τα 180 χρόνια του Δήμου, αλλά και τα 120 του Δημοτικού Θεάτρου θα γιορταστούν σε εκδηλώσεις που ετοιμάζει ο Δήμος την Τρίτη, 29/12/2015».

Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την πόλη ο Ολυμπιακός και στη θητεία του στον ερυθρόλευκο σύλλογο προσθέτοντας ότι: «Σήμερα λοιπόν που όλη η χώρα, άλλα και ο Πειραιάς ειδικότερα ανεβαίνει την δική του ανηφόρα, το δικό τους «Γολγοθά» έρχεται ο Ολυμπιακός και ανταποδίδει στον Πειραιά και τους Πειραιώτες ένα μικρό κομμάτι από αυτά που εκείνοι επί 90 χρόνια έχουν δώσει. Είναι βέβαια προφανές, ότι υπάρχει και μια νέα δημοτική αρχή η οποία είναι ανοιχτή και ικανή να συνεργαστεί και επιθυμεί την συνεργασία του Ολυμπιακού. Τι πιο ωραίο τι πιο υγείες;
Μακάρι ο Δήμος Πειραιά και κατ’ επέκταση η πόλη και οι Πειραιώτες να ευημερούσαν. Μακάρι όλα τα προβλήματα να ήταν λυμένα και η πόλη να λειτουργούσε όπως μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Να λειτουργούσε όπως οι Πειραιώτες ονειρεύονται να την δουν.»
Και συμπλήρωσε: «Όμως επειδή από την πρώτη στιγμή ως νέα Δημοτική Αρχή πιστοποιήσαμε την κάκιστη οικονομική κατάσταση του Δήμου ο πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΠΑΕ προχώρησε ως Σύλλογος, ως Ολυμπιακός σε μια σειρά παρεμβάσεων ώστε να διευκολύνει την ζωή των Πειραιωτών, να ομορφύνει την πόλη μας και να βοηθήσει ώστε σιγά σιγά να βάλουμε τις προϋποθέσεις, ώστε ο Πειραιάς να γίνει προορισμός. Όχι μόνο τουριστικός, αλλά ναυτιλιακός, εμπορικός, πολιτιστικός και αθλητικός.»

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ο Ολυμπιακός και ο Πειραιάς ταξιδεύουν μαζί στην ιστορία, από το 1925 και την ίδρυση του Ολυμπιακού. Ταξιδεύουν σε μια πορεία σταθερή που χαρακτηρίζεται από τους αγώνες και τις νίκες. Από την προσπάθεια, την πίστη, την δύναμη, το πάθος, τις αμέτρητες χαρές και την ευλογία του Κυρίου. Είναι ένα ξεχωριστό ταξίδι που έχει ως αφετηρία το πρώτο λιμάνι και ως φάρο την πρώτη ομάδα της χώρας μας. Είναι ένα ταξίδι με αγώνες στα γήπεδα αλλά και στην καθημερινότητα. Με νίκες στα στάδια αλλά και στη ζωή. Ένα ταξίδι που κάνει κάθε μέρα υπερήφανους τους Πειραιώτες, τους Έλληνες, τους Ολυμπιακούς.»
Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ακόμη ότι: «Θα ήμασταν όλοι πολύ ικανοποιημένοι αν ο Δήμος Πειραιά και κατ’ επέκταση η πόλη του Πειραιά και οι Πειραιώτες ευημερούσαν. Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Υπήρχαν προβλήματα μεγάλα, έως ανυπέρβλητα. Κυρίως ήταν ιδιαίτερα εμφανής η έλλειψη ελπίδας, εμπιστοσύνης και οράματος από τους πολίτες. Επίσης εμφανής ήταν η απουσία, χωρίς δική τους ευθύνη τις περισσότερες φορές, ευκατάστατων Πειραιωτών, φορέων ή ιδρυμάτων. Ενώ λοιπόν σε άλλες πόλεις συμβάλλουν τα μέγιστα στην πόλη μας, με ελάχιστες υπαρκτές εξαιρέσεις, δεν το είχαμε δει. Στην κατεύθυνση αυτή, κι επειδή πίστευα πάντα ότι οι πράξεις μετράνε πάντα και όχι τα πολλά λόγια και προκειμένου να δείξουμε το δρόμο και σε άλλους που ήθελαν και θέλουν να προσφέρουν αλλά δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος από την πλευρά του Δήμου, αναλάβαμε ως ΠΑΕ Ολυμπιακός και ως Ερασιτέχνης μια σειρά πρωτοβουλιών. Αυτό ώστε την πρώτη δύσκολη χρονιά της νέας δημοτικής αρχής να συμβάλλουμε κι εμείς σε κρίσιμους τομείς για την πόλη, την ζωή των Πειραιωτών και των παιδιών τους.»

Η εκδήλωση για τα 90 χρόνια του Ολυμπιακού έκλεισε με τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου και στις προθήκες των καταστημάτων γύρω από το θέατρο, η οποία περιλαμβάνει πίνακες, γλυπτά, κατασκευές, φωτογραφίες, βίντεο, εγκαταστάσεις και θεατρικά περιβάλλοντα με το γενικό τίτλο: «Κόκκινο, θρύλε Θεέ μου…».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk