Στα σκαριά ελληνορωσική συνεργασία για κρουαζιέρες

Στα σκαριά βρίσκεται ελληνορωσική συνεργασία στον τουριστικό τομέα, με κρουαζιερόπλοια τα οποία θα μεταφέρουν ρώσους τουρίστες, από το λιμάνι του Σότσι στη Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντινούπολη. «Η πρόταση είναι να ξεκινούν κρουαζιερόπλοια με Ρώσους τουρίστες από το λιμάνι του Σότσι, να επισκέπτονται τα βυζαντινά μνημεία στην Κωνσταντινούπολη και να καταλήγουν στη Θεσσαλονίκη» είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ.Μάρδας.

Στα σκαριά βρίσκεται ελληνορωσική συνεργασία στον τουριστικό τομέα, με κρουαζιερόπλοια τα οποία θα μεταφέρουν ρώσους τουρίστες, από το λιμάνι του Σότσι στη Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντινούπολη.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, στο Πρακτορείο 104,9 FM, η παραπάνω πρόταση για τις κρουαζιέρες Ρώσων στην Ελλάδα συζητήθηκε στη διάρκεια των συνεχιζόμενων ελληνορωσικών συναντήσεων που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες για θέματα τουρισμού, ενέργειας, μεταφορών, δημιουργίας μικτών αγροτικών επιχειρήσεων, κ.ά.

«Η πρόταση που κάναμε είναι να ξεκινούν κρουαζιερόπλοια με Ρώσους τουρίστες από το λιμάνι του Σότσι, να επισκέπτονται τα βυζαντινά μνημεία στην Κωνσταντινούπολη και να καταλήγουν στη Θεσσαλονίκη, όπου οι τουρίστες θα βλέπουν και τα μνημεία της δεύτερης πρωτεύουσας του Βυζαντίου» είπε ο κ. Μάρδας και έκανε γνωστό ότι η συζήτηση έγινε με τον ρώσο υπουργό μεταφορών κ. Σολογκόφ στη διάρκεια της διάσκεψης στο Σότσι.

«Είναι κάτι που το βάλαμε μπρος, συζητήθηκε άμεσα και με την υπουργό Τουρισμού και θα το θέσουμε σε άμεση εφαρμογή γιατί είναι εύκολο να γίνει» τόνισε.

Σε ερώτηση αν η ψυχολογία στη ρωσική αγορά γίνεται πιο φιλική προς την Ελλάδα μετά την ένταση στις σχέσεις με την Τουρκία, ο κ. Μάρδας είπε ότι στο μέλλον θα μειωθεί ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Τουρκία, αλλά ξεκαθάρισε ότι η χώρα που θα επιλέξουν για τις διακοπές οι Ρώσοι θα εξαρτηθεί από τους ίδιους και σε έναν βαθμό και από τη ρωσική κυβέρνηση.

«Εμείς είμαστε ανοιχτοί και μπορούμε να τους δεχτούμε. Οι σχέσεις μας άλλωστε με τους Ρώσους διαχρονικά είναι πολύ καλές» είπε ο κ. Μάρδας και επισήμανε ότι η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να επηρεάσει και να κατευθύνει το τουριστικό ρεύμα σε συγκεκριμένες χώρες, μέσω και των τουριστικών πρακτορείων.

«Η ρωσική κυβέρνηση έχει τη δύναμη να κατευθύνει και ένα κομμάτι της οικονομικής ζωής εκεί που θέλει, που συνδέεται ακόμα και με κατασκευές και με άλλες δραστηριότητες, όχι βέβαια με τη μέθοδο του εξαναγκασμού» υπογράμμισε ο κ. Μάρδας και έκανε γνωστό ότι η επόμενη ελληνορωσική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk